Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Wat je moet weten over een dakkapel?

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom mensen een dakkapel willen laten installeren. Zo zijn er veel huishoudens die een extra kamer nodig hebben omdat het gezin groter wordt, of omdat één van de kinderen een grotere/eigen kamer wil hebben. Wat de reden ook is, een dakkapel of dakopbouw is zelden een slechte investering.

Dit komt omdat een dit soort verbouwingen niet alleen zorgen voor meer leefbare ruimte, ook de waarde van het huis zal aanzienlijk toenemen. Vaak is deze waarde zelfs gelijk aan of hoger aan het geïnvesteerde bedrag.

Als het gaat om dakkapellen en andere vormen van dakopbouw weten wij van Ruiter Dakkapellen als geen ander wat er speelt in de industrie. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze klanten altijd een weloverwogen keuze maken zodat ze een product krijgen dat echt past bij wat ze echt nodig hebben. Om die reden hebben wij dan ook een aantal belangrijke dingen op een rijtje gezet die je moet weten over een dakkapel.

Wat kost een dakkapel?

De kosten van een dakkapel variëren afhankelijk van het soort dakkapel dat je wilt hebben. Hier is niet alleen het type belangrijk (zoals een normale dakkapel of juist een speciaal soort dakopbouw) maar ook het materiaal. Zo hebben sommige dakkapellen bijvoorbeeld een houtlook om beter bij een huis te passen.

De gemiddelde kosten van een dakkapel begint ongeveer rond de 5000 euro. Er zijn goedkopere en duurdere opties, maar voor een dakkapel die lang meegaat zonder problemen ben je ongeveer minimaal dit bedrag kwijt.

Heb je een speciaal soort dak, of wil je een speciale dakkapel hebben dan komen hier bijpassende kosten bij kijken.

Heb je een vergunning nodig voor een dakkapel?

Als je rondkijkt op het internet zie je de meest uiteenlopende statements voorbij komen over dit onderwerp. Dit heeft een logische reden: Vergunningen voor dakkapellen worden per gemeente geregeld. Dit houdt in dat de regels omtrent dakkapellen per gemeente kunnen verschillen. Over het algemeen geldt echter de regel dat je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een dakkapel, vooral als deze aan de voorkant van het huis zit. Voor meer informatie over dit onderwerp kan je het beste contact opnemen met jouw gemeente zelf. Bij veel gemeenten kan je deze informatie ook op de website vinden.

Omdat de aanvraag per gemeente gaat variëren de kosten van de aanvraag ook. Dit betekent dat de aanvraag bij de ene gemeente duurder is dan bij de andere. De prijzen kunnen tussen de 200 en 600 euro liggen.

Kan je een subsidie krijgen voor een dakkapel?

Er gaan soms berichten te ronde dat je een subsidie aan kan vragen voor het installeren van een dakkapel. Alhoewel dit niet direct het geval is zit er wel een kern van waarheid in. De Nederlandse overheid heeft een 60 miljoen euro pot vrijgemaakt voor het energie- en milieuvriendelijker maken van huizen. Alhoewel deze pot al goed gebruikt is, is er nog wel wat over. Neem je bijvoorbeeld extra dakisolatie of installeer je dubbel glas? Dan is het waarschijnlijk mogelijk om hier subsidie voor te krijgen, zo lang er nog wat in de pot zit.