Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Een schone tegelvloer

In elk huis is er wel ergens een tegelvloer te vinden. Vaak wordt er voor een vloerbedekking met tegels gekozen in de badkamer en in de toilettes. Ook de keuken en de berging zijn vaak bekleed met een tegelvloer. Dat is een praktische keuze, want in deze ruimtes moet de vloer tegen een stootje kunnen. Het kan dat er water op de vloer komt, er vocht of etenswalmen zijn of er vuil op de vloer valt. Dan zijn tegels ideaal, want ze zijn erg makkelijk te onderhouden en schoon te maken. 

Tegels schoonmaken gaat heel makkelijk en snel. De meeste tegelvloeren zijn snel weer schoon met een sopje van warm water en schoonmaakmiddel of zeep. Gewoon even inboenen en erna heb je weer een gladde vloer. Voor extra glans kan je voor het schoonmaken de tegels inspuiten met schoonmaakazijn en het even laten intrekken, dat zal de tegels ontkalken. Een tegelvloer is dus een erg hygiënische vloerbedekking, zeker vergeleken met bijvoorbeeld een tapijt. 

Toch is een tegelvloer niet volledig bestand tegen het vuil, water of vocht die hij te verwerken krijgt. Want wat er wel invloed van ondervindt, zijn de voegen tegels. Hierop gaan vuil, water en vocht wel inwerken, waardoor de voegen soms kunnen verkleuren of vies gaan worden. Dat gebeurt geleidelijk aan en zal niet meteen opvallen. Maar het verschil tussen de voegen als ze nieuw zijn en na een paar jaar gebruik is enorm. Als je ziet dat je voegen vuil of verkleurd zijn, is het ook nodig om deze een goede schoonmaakbeurt te geven. Dat kan je doen door bleekmiddel op de voegen te doen en ze goed te schuren met een tandenborstel. Lukt dat niet, zijn er ook speciale pakketten te koop om de voegen schoon te maken of is er voegenverf om de voegen te verven.

https://voegxpert.nl