Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Kies voor een duurzame toekomst met zonnepanelen

Als je besluit om zonnepanelen te installeren op jouw dak, dan kies je voor een duurzame toekomst voor jezelf en je medemens. Zonnepanelen zorgen ervoor dat er groene stroom opgewekt wordt, al is deze stroom nog niet direct bruikbaar. De stroom moet namelijk nog omgezet worden met een omvormer zonnepanelen. Vervolgens zal de stroom wél gebruikt kunnen worden voor allerlei apparaten in huis. Denk maar aan de waterkoker, vaatwasser of het tosti-ijzer, die nu allemaal op groene stroom gebruikt kunnen worden. Als dat niet duurzaam is?

Zonnepanelen van Wijsman Duurzaam

Wijsman Duurzaam is gespecialiseerd in het opwekken van groene energie met behulp van verschillende energy systems. Zo is het mogelijk om zonneboilers of warmtepompen aan te schaffen bij Wijsman Duurzaam voor particulier of zakelijk gebruik. Voor particulier gebruik kunnen zonnepanelen dus zorgen voor groene stroom voor waterkokers, maar voor zakelijk gebruik hebben zonnepanelen meerdere doeleinden. Uiteraard kunnen apparaten in het bedrijf bijna geheel functioneren op groene stroom, maar daarnaast bieden zonnepanelen mogelijkheden om het imago van de onderneming te verbeteren. Bedrijven die denken aan het milieu leveren namelijk producten die op een duurzame manier geproduceerd zijn. Consumenten zullen zich hierdoor aangetrokken kunnen voelen tot de onderneming en zijn bereid om producten bij jou te blijven kopen. Dit is een belangrijke gedachte om mee te nemen in de overweging.

Twee soorten zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet allemaal hetzelfde, aangezien er mono- en polykristallijne zonnepanelen gefabriceerd worden. Zoals de naam al doet vermoeden, is een monokristallijn zonnepaneel één geheel, waar een polykristallijn zonnepaneel uit meerdere kristallen bestaat. Monokristallijne zonnepanelen ogen daardoor beter, maar daar is ook een prijskaartje aan verbonden. Desondanks realiseert dit zonnepaneel ook een hoger rendement. Om die reden is de keuze voor een soort zonnepaneel een proces, waarbij verschillende factoren in acht genomen moeten worden. Neem dus een kijkje op de website van Wijsman Duurzaam voor meer informatie over zonnepanelen.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/