Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Welke soorten trapliften zijn er?

In de praktijk zijn er twee soorten trapliften. Er zijn trapliften voor trappen met bochten, terwijl er ook trapliften voor rechte trappen zijn. Deze twee soorten hebben meerdere varianten. Er zijn ook trapliften voor binnen en voor buiten. In dit artikel lees je er alles over. Als je benieuwd bent naar traplift prijzen, zal je eerst moeten weten naar welk soort traplift je op zoek bent.

 

Lift die recht is

Als je een trap hebt zonder bochten, waar beneden en op de overloop ruimte is voor een stoeltje, kun je kiezen voor een rechte traplift. In dit geval is het dan niet nodig om een bocht te maken in de rail waarlangs de traplift loopt.

 

Lift met bochten

Wanneer je een hoek of bocht in je trap hebt of er weinig ruimte is om het stoeltje te parkeren, heb je een traplicht met bochten nodig. Dit is een soort traplift waar de rail één of meerdere bochten heeft. Er zijn drie soorten trapliften met bochten: met binnenbocht, met buitenbocht en voor wenteltrappen.

 

Lift die langs de binnenzijde gaat

Bij deze traplift loopt de baan langs de binnenkant van de trap. Dit betekent dat het smalle gedeelte van de trede doorloopt. Dit is gemakkelijk voor andere trapgebruikers, die nu aan de brede kant van de treden kunnen lopen. Een traplift in de binnenbocht is ook sneller boven. Wel zal de lift steiler omhooggaan. Wanneer er een parkeerbocht nodig is voor het stoeltje, omdat het stoeltje anders in de weg staat, is dit model vaak de beste optie.

 

Lift die langs de buitenzijde gaat

Deze trapliften lopen aan de buitenkant van de trap. Daarom lopen ze over het brede gedeelte van de traptreden. Het voordeel is dat de helling van de baan kleiner is, waardoor een kleinere vermogensmotor nodig is. Dit scheelt meestal kosten. Wanneer een parkeerbocht bijvoorbeeld niet mogelijk is, is dit type traplift ook geschikt om te gebruiken in combinatie met opklapbare rails.

 

http://trapliftenvergelijken.be