Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Druk van sociale media

Tegenwoordig wilt iedereen zeggen dat het goed met hem of haar gaat. We hebben allemaal een druk leven. Iedereen wilt overal de beste in zijn. De beste zijn in hun baan, de beste zijn op sportgebied en misschien wel de leukste van de vrienden groep zijn. Vaak willen we dat het altijd goed met ons gaat en zeggen we ook niks over onze mentale gezondheid tegen onze ‘vrienden’. 

 

Naast aan het perfecte plaatje willen voldoen in het echte leven, is deze wil nog groter in het wereldje van sociale media. Veel mensen voelen de druk van bijvoorbeeld grote influencers. Zij laten nooit zien wanneer het slecht gaat. Alleen de goede kant wordt getoond. Veel mensen worden onzeker van dit beeld. Ze denken werkelijk dat de meest bekende mensen altijd goed in hun vel zitten en nooit onzeker zijn. Maar natuurlijk is dit anders. 

Vooral jongeren hebben hier last van. Jongeren die zichzelf aan het ontdekken zijn en zich erg druk maken om wat andere van hun vinden. Ze willen dan ook alleen maar laten zien dat het met hun ook perfect gaat en zouden nooit vertellen als ze zich niet lekker in hun vel voelde. 

 

Het opstapelen van deze gevoelens is absoluut niet goed. Jongeren willen alsmaar doen of het allemaal zo goed met hun gaat, terwijl dit in werkelijkheid echt wel anders is. Ze blijven maar doorgaan en stoppen niet. Dit kan uiteindelijk leiden tot eventueel oververmoeidheid wat weer kan leiden tot bijvoorbeeld een burn out. Jongeren moeten deze klachten bespreekbaar maken en hier niet alleen mee blijven lopen. Dat lost helemaal niks op. Ze kunnen psychologische hulp vragen. Er zijn genoeg psychologen die altijd klaar staan voor jongeren om ze te helpen bij het oplossen van hun problemen. Zoek bijvoorbeeld eens op psycholoog Amersfoort of Psycholoog alphen

 

https://verdify.nl/