Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Bescherm je dak(pannen)

Bescherm je dak(pannen)

 

Een dak is er om alles wat eronder zit te beschermen. Het dak moet echter wel stevig zijn. Dit doe je door middel van dakbedekking en in de meeste gevallen dakpannen. Dakbedekking en daarmee dakpannen bestaan al heel erg lang. Al sinds de romeinse tijd worden ze gemaakt en gebruikt. In deze dagen zie je ze nog steeds op heel veel huizen. Dakpannen hebben de functie om je dak beter te beschermen en water af te voeren. Er zijn een aantal verschillende soorten dakpannen, maar de meest voorkomende is de keramische gemaakt van klei. Bij kleidakpannen heb je het voordeel dat ze minder makkelijk verkleuren en dat ze na jaren nog steeds mooi van kleur kunnen zijn.

Een ander veel voorkomende dakpan is de betondakpan. De betonnen dakpan is gemaakt van een mengsel van zand, water, cement of klei. De betonnen dakpan is goedkoper dan de kleidakpan, maar de kleidakpan blijft langer goed.

De dakpannen die je dak beter beschermen moeten natuurlijk wel onderhouden worden. De klei dakpan kan misschien wel 50 tot 100 jaar goed blijven, maar dat betekend niet dat ze niet beschadigd kunnen worden door corrosie of luchtvervuiling en toch gewoon vervangen moeten worden. Daarom kan je bijvoorbeeld een dakinspectie laten doen. Bij sommige bedrijven is dat namelijk gratis.

Bij dakinspectie wordt er naar heel wat verschillende dingen gekeken. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van de dakpannen, afvoer en dakgoten, verstoppingen, kantpannen en nokvorsten en nog veel meer. Als je een schoorsteen heb, kan daar ook naar gekeken worden.

Voor dakinspecties is het handig als het één keer peer jaar wordt gedaan. Ook wordt het aangeraden om het te doen als je net een nieuw huis heb gekocht.

Blijkt het dan toch dat je schade heb, kan je het makkelijk laten vervangen. Als niet alles vervangen hoeft te worden kan je ook ervoor kiezen om bijvoorbeeld gewoon je dakpannen te laten renoveren. Bij dak renovatie ben je minder geld en moeite kwijt.

Ook heb je altijd kans op een daklekkage. Bij een daklekkage heb je snel het geval dat er, naast het dak, nog meer schade bij komt, wat natuurlijk ontzettend vervelend is. Gelukkig kunnen daklekkages ook snel worden verholpen.

Bescherm je dak!

https://www.economy.nl