Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Zilvervisjes in huis?

U komt in het donker de kamer binnen, doet het licht aan en u ziet iets zilverachtigs wegschieten. Meteen weet u zeker wat het is, een zilvervisje. Maar is dat wel zo? Is het niet een papiervisje? Hoewel het in beide gevallen onprettig is, hoeft u pas echt maatregelen te nemen als het gaat om papiervisjes, deze diertjes voeden zich namelijk aan karton en uw behang. Heeft u gaten in uw behang, dan heeft u last van papiervisjes.

Hoe zie ik het verschil tussen papiervisjes en zilvervisjes?

Hoewel er zeker verschillen zijn tussen beide soorten zijn deze lastig te onderscheiden. Zilvervisjes worden 7 tot 12 millimeter en papiervisjes worden 15 millimeter. Als u echter wel eens een zilvervisje heeft gezien, heeft u ook gezien dat ze altijd snel wegschieten dus heeft u geen tijd om er een meetlint naast te leggen. Een ander verschil is de kleur, zilvervisjes hebben een zilverachtige kleur en heten daarom ook zilvervisjes. Papiervisjes hebben een bruinachtige kleur en hebben daarnaast ook haren op het lichaam. Als u wil weten met wat voor plaag u te maken heeft moet u dus op de uiterlijke kenmerken letten, het is misschien lastig maar als u goed kijkt kunt u het zien.

Maar mijn huis is brandschoon, hoe kom ik aan zilvervisjes of papiervisjes?

Het is geen kwestie van hygiëne maar van luchtvochtigheid, daardoor kunnen deze dieren overleven. Vooral nieuwbouwwoningen zijn door het bouwvocht in het cement en beton. Controleer eens de ruimte waar uw CV-ketel is opgeslagen, grote kans dat als u denkt last te hebben van papiervisjes dat ze zich daar verbergen, of uiteraard tussen het papier waar ze hun naam aan danken. Papiervisjes verspreiden zich via leidingen maar kunnen ook via een pakketje mee zijn gekomen, zonder dat u het in de gaten heeft kunnen er zomaar papiervisjes of zilvervisjes in uw huis komen.

http://www.zilvervisjes-bestrijden.eu/