Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Passende kleding voor een carnavalsfestijn

Wanneer februari nadert, begint het in het zuiden van Nederland weer te kriebelen. Het katholieke deel van Nederland smacht naar de carnavalsperiode. Dagen, weken, maanden wordt er naar uitgekeken. Vrije dagen worden opgenomen, carnavalsverenigingen bereiden hun praalwagens voor en kroegen bereiden zich voor om de nodige potten bier te kunnen vullen gedurende enkele dagen. Het oorspronkelijk religieus getinte carnavalsfeest begint zich echter steeds meer te verspreiden over Nederland. Op vele plaatsen in Nederland dost men zich gek uit en gaat men de straat op om feest te vieren. In ‘traditionele carnavalssteden’ steekt de plaatselijke bevolking zich in traditionele kledij, vaak in de kleuren van het wapen van de stad. In andere gebieden worden de gekste kostuums gepast en gedragen. Hier geldt: hoe gekker, hoe beter. Het is tegenwoordig niet moeilijk meer om een leuk, mooi of grappig outfit te vinden voor de carnavalsfestiviteiten. Ook in 2016 is het aanbod reuze.

Pakken in alle soorten en maten
Carnavalspakken komen in alle soorten en maten. Er is kledij beschikbaar voor de allerkleinsten, allergrootsten, allerdunsten en allerbreedsten. Je kunt zelf kiezen of je een compleet pak aanschaft, of dat je met losse kledingstukken zelf een fraaie combinatie maakt. Ook is er een diversiteit aan accessoires beschikbaar. Van gekke hoeden, tot neuzen, brillen en pruiken: je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het in de (online) carnavalswinkel.

Voor iedereen wat leuks
Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Sommige mensen vinden het leuk om zelf een knotsgek pak bij elkaar te rapen met verschillende kledingsstukken, sommigen vinden het leuk om een pak dat past bij een speciaal beroep aan te meten en weer anderen willen de uitstraling van een bekend figuur (bijvoorbeeld van tv). Het is zelfs mogelijk om als groep verkleed te gaan. Zo liggen er in 2016 bijvoorbeeld pakken van de hoofdrolspelers van the Lion King in de schappen.

https://www.compleetverkleed.nl/feestkleding/