Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Lekker smerig worden

We kennen het allemaal nog wel van vroeger, lekker smerig worden. We gingen gelijk uit de basisschool met onze vriendjes en vriendinnetjes afspreken om buiten te spelen. En hoe smeriger het weer hoe meer zin we hadden. We hielden er nou eenmaal van om lekker door de modder te rollen of super nat van de regen te worden. Tijdens het buitenspelen houden we er dan ook van om onze kleding vies te maken, jammer genoeg hielden onze ouders hier niet zo van. Naast het leuke element leren we als kinderen ook veel van buitenspelen. We leren sociaal te zijn en om te gaan met verantwoordelijkheden. Vooral deze punten zijn ook handig om later weer toe te passen in het echte leven. Buitenspelen is dus niet alleen gezond maar ook leerzaam. In dit artikel zal er meer informatie worden gegeven over wat buitenspelen allemaal betekent voor ons en op welke manieren dat eigenlijk allemaal kan.

Buitenspelen voed ons dus als het ware ook een beetje op. Het leert ons vriendjes en vriendinnetjes maken en nog veel meer. Het helpt bijvoorbeeld ook spullen te delen en verantwoordelijkheid te nemen voor dingen. Zo is een houten zandbak een goed voorbeeld van lekker buitenspelen. Je kan er wat leuk is als kind enorm vies in worden en daarnaast de leukste creaties maken met zand emmertjes. Het is eigenlijk iets heel kleins wat dus erg waardevol is voor onze opvoeding en ook nog is super leuk. Ook een tuin schommel is hier nog een voorbeeld van. Het buitenspelen zou dus door iedereen gedaan moeten worden als kind. Het is niet alleen super leuk maar ook nog is heel educatief.

Buitenspelen kan dus op veel verschillende manieren, maar het belangrijkste is dat het gebeurd. Want het draagt bij aan de opvoeding van ons als mens en het geeft enorm veel plezier.

https://www.buitenspeelgoed.nl/