Pakhuis Roosendaal
Image default
Woningen

Vormen van salontafels voor je interieur

Hoewel het kiezen van een eiken salontafel misschien moeilijk lijkt, zijn er slechts enkele basisrichtlijnen die je moet volgen. Volgens interieurontwerper Nina Gotlieb is het belangrijk om na te denken over de relatieve massa en verhoudingen van elk stuk in je woonkamer. “Als je bank bijzonder lang is, wil je misschien geen salontafel die bijzonder lang is. Of, vervolgt ze, “je wilt geen supermassieve salontafel als je bank helemaal tot aan de grond reikt, want alles zal voel me te zwaar. Wees niet bang om te experimenteren met ongebruikelijke materialen en vormen. Je kunt er leuke ontwerpen in verwerken zonder je woonkamer in een speelhuisje te veranderen, inclusief het beproefde (ontwerp uit het midden van de eeuw lijkt bijvoorbeeld nergens heen te gaan) en het onverwachte (kijk eens naar een tafel met golvende randen). Dit zijn onze aanbevelingen om je te helpen bij het vinden van de salontafel die het beste past bij je behoeften, je ruimte en je budget. Je kunt deze gebruiken als middelpunt van de kamer of meer als een ondersteunende tafel. Lees verder!

Ronde salontafels

Zowel kleinere als grotere ruimtes kunnen veel baat hebben bij het gebruik van deze salontafel. Het is niet alleen nuttig, maar ook stijlvol. De tafel heeft een aparte uitstraling door de combinatie van industrieel onderstel en naturel blad. Het is een tafel die opvalt en gemakkelijk overal in huis te plaatsen is. De salontafel heeft een mooie, industriële uitstraling dankzij de stalen poot. Deze ronde salontafel met poten zal prachtig staan ​​in je woonkamer.

Vierkant gevormde salontafels

Een vierkante salontafel is de meest voorkomende vorm. Dit model bestaat al heel lang. Soms maakt dit model een kamer stijf en ouderwets. Dit model is soms niet erg geschikt voor kleine kamers omdat het te veel ruimte in beslag neemt. Als je nog jonge kinderen hebt, mag een vierkante salontafel ook geen scherpe hoeken hebben.

Kiezelvormige salontafels

Dit model is moderner en frisser in vergelijking met de andere 2 modellen. De keuze voor kiezelvormige salontafels laat de eigenaar overkomen als een dynamisch persoon die met de tijd meegaat. Door het curvy model is dit type tafel geschikt om zowel in grote als kleine ruimtes te plaatsen. Daarnaast is dit model erg veilig als je een peuter hebt die nog aan het leren is.

Je kunt hier alle vormen krijgen

Bovenstaande drie typen zijn verkrijgbaar bij Nijhuis Meubelen. Nijhuis Meubels biedt gemak voor aspirant kopers. Je kunt de maat en het model in detail bekijken door naar de website te gaan. Een bezoek aan de winkel kan op afspraak.