Pakhuis Roosendaal
Image default
Woningen

Decoratie tips waarmee je sfeer kunt creëren in de slaapkamer

Wil je je slaapkamer nog mooier maken, maar weet je niet goed hoe je dit moet doen? Geen zorgen, we hebben een aantal ideeën verzameld gericht op slaapkamer decoratie. Hiermee kun je de perfecte sfeer creëren in je slaapkamer!

Wandrekken

Er zijn veel verschillende wandrekken te koop, dus er is altijd wel eentje die past bij je inrichting. Bijvoorbeeld een industrieel wandrek voor een stoere uitstraling. Maak het wat gezelliger met een vaasje en wat kaarsen, en het wandrek maakt je interieur helemaal af. Je kunt er echt van alles mee doen. Misschien heb je een aantal goede boeken die je graag leest voor het slapen gaan, of een aantal parfummetjes die je in de ochtend opdoet. Een wandrek is echt veelzijdig.

Vloerkleden

Vloerkleden zijn trendy en makkelijke decoraties voor je slaapkamer. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en maten vloerkleden. Als je slaapkamer groot is, is het aan te raden om een groter kleedje te nemen. Let er wel op dat het kleed niet te groot wordt, het moet nog steeds een kleed blijven en geen vloerbedekking worden! Een vloerkleed voelt ook lekker warm aan wanneer je ’s ochtends uit bed stapt. Wanneer je slaapkamer voornamelijk bestaat uit bruine, zwarte en grijze kleuren, kun je dit goed combineren met een beige bank of stoel. 

Maak je kamer licht

Licht speelt een grote rol bij het creëren van sfeer in je slaapkamer. Een handige tip is om een dimmer te installeren, zodat je het licht kunt aanpassen en de gewenste sfeer kunt creëren. Het is ook aan te raden om meerdere lampen in je slaapkamer te plaatsen, zodat het licht vanuit verschillende hoeken komt. Denk bijvoorbeeld aan een plafondlamp en bedlampjes op je nachtkastje of een tafeltje. Als je de slaapkamer deelt met een partner, is het belangrijk dat de inrichting een weerspiegeling is van jullie beiden. Vraag je partner wat hij of zij mooi vindt voor de perfecte verlichting!

Hang kunst in de kamer op

Met kunst aan de muur geef je je slaapkamer een speciale uitstraling. Lege muren in de slaapkamer kunnen wat saai zijn. Koop een mooi schilderij en hang het op. Het hoeft niet duur te zijn, want je kunt vaak prachtige schilderijen vinden in kringloopwinkels of op markten. Je kunt zelfs een schilderij laten maken dat helemaal bij jou past, bijvoorbeeld een portret van je familie of huisdieren. Op die manier heb je iets heel persoonlijks om je slaapkamer mee te versieren. En een geschilderd kunstwerk zorgt voor een ander effect dan een foto in een lijst. Hoe ga jij de slaapkamer decoreren?