Pakhuis Roosendaal
Image default
Woningen

Huis kopen zonder eigen geld kan samen met ouders

Een huis kopen zonder eigen geld kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk als je samen met je ouders koopt. Dit kan een slimme strategie zijn als je niet genoeg geld hebt voor een aanbetaling of als je nog niet genoeg kredietgeschiedenis hebt opgebouwd om een hypotheek alleen te kunnen krijgen.

Samen met ouders een huis kopen is een van de meest aangevraagde hypotheken. Door de hoge huizenprijzen kunnen starters niet kopen. Samen met ouders tot 4 personen kan je vaak tot 1 miljoen euro een huis kopen.

Hoe eenhuis kopen met ouders zonder eigen geld?

Kijk naar hypotheekopties: Er zijn verschillende hypotheekopties beschikbaar voor de aankoop van een huis, zoals een hypotheek met een lage aanbetaling of een tophypotheek. Een tophypotheek is een hypotheek die maximaal op inkomen en taxatie past. Praat met een hypotheekadviseur of een financieel adviseur om te zien welke opties het beste passen bij jouw financiële situatie.

Als je ouders bereid zijn om te helpen bij de aankoop van een huis, dan kan je samenwerken om een plan op te stellen. Dit kan inhouden dat ze meehelpen met de aanbetaling of dat ze een groter hypotheekbedrag op hun naam zetten.

Hypotheek samen met ouders afsluiten kan

Een gezamenlijke lening kan een goede optie zijn als je ouders willen helpen met de aanbetaling of als ze medeaanvrager willen zijn op de lening. Dit betekent dat jullie samen verantwoordelijk zijn voor de lening en dat jullie beiden kunnen profiteren van de voordelen van het bezitten van een huis. Uiteraard dien je ook samen in dat huis te wonen en ingeschreven te staan.

Maak duidelijke afspraken. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met je ouders voordat je samen een huis koopt. Dit kan gaan over wie de maandelijkse hypotheekbetalingen doet, hoe de eigendomspapieren verdeeld worden en wat er gebeurt als iemand het huis wil verkopen. Gebruik van eigen geld als er kosten komen.

Denk aan de kosten

 Het kopen van een huis brengt verschillende kosten met zich mee, zoals aanbetalingen, slotkosten, belastingen en verzekeringen. Zorg ervoor dat je deze kosten begrijpt en dat je een plan hebt om ze te betalen voordat je samen met ouders een huis koopt.

Werk aan je kredietgeschiedenis. Als je van plan bent om op een gegeven moment je eigen huis te kopen, dan is het belangrijk om te werken aan je kredietgeschiedenis. Dit kan inhouden dat je je creditcardschuld afbetaalt, je rekeningen op tijd betaalt en je kredietwaardigheid controleert. Alle kredieten staan in de BKR en kunnen een blok aan het been zijn. Elke geldverstrekker duikt eerst de BKT in alvorens uw hypotheekdocumenten gecontroleerd worden. 

Huis kopen zonder eigen geld met ouders is een uitdaging

Een huis kopen zonder eigen geld met ouders kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk als je goed samenwerkt. Zorg ervoor dat je de juiste hypotheek opties onderzoekt, duidelijke afspraken maakt en je goed voorbereidt op de kosten. Met de juiste strategie kan je het huis van je dromen kopen, zelfs als je geen eigen geld hebt.

https://lexwonen.nl/samen-met-ouders-een-huis-kopen/