Pakhuis Roosendaal
Image default
Woningen

Twee dingen die je misschien nog niet wist over mokken

Je bent misschien iemand die veel tijd doorbrengt met werken. Ben je ook zo’n stevige koffie drinker tijdens het werk? Je weet het cruciaal is om de beste mok te kiezen en deze goed te onderhouden. Wist je dat er mokken bestaan met extra functies? Je kunt dergelijke mokken bij HK Living krijgen. Wil je weten welke functies dit zijn? Lees dan zeker verder! Je zult ook meer informatie krijgen over de manier waarop je je mokken moet onderhouden.

Mokken met extra functies

Een van de meest bekende HK servies voor thuis is de mok. Het primaire doel van een mok is natuurlijk om dranken uit te drinken. Tegenwoordig zijn er echter mokken met meerdere functies, zoals temperatuurregeling. Je kunt de temperatuur regelen via je smartphone. Daarnaast kun je kiezen uit siliconen hoezen, mokken met deksel of gepersonaliseerde mokken. Misschien vind je het fijner om je koffie te drinken uit een mok met dubbel handvat. Hoewel deze functies handig zijn, is het vooral belangrijk om jouw behoeften voorop te stellen en een mok te kiezen die praktisch is!

Het onderhoud van mokken

Mokken zijn over het algemeen vrij stevig, maar bepaalde dingen kunnen hun levensduur verminderen. Je kunt jouw mok nog langer gebruiken als je er goed voor zorgt. Zelfs als op de mok “vaatwasmachinebestendig” staat, kun je hem beter niet in de vaatwasser zetten. Hierdoor kan de verf afschilferen en het patroon afbreken. Zet je je mok vaak neer op oppervlakken zoals hout of glas? Deze zijn gevoelig voor vlekken of krassen. Je kunt het beste een onderzetter gebruiken. Laat je mokken niet uitdrogen in de zon. Hierdoor kan de kleur vervagen. Je kunt het beste schurende schoonmaakmiddelen vermijden. Gebruik in plaats daarvan afwasmiddel en lauwwarm water als alternatief. Laat de mok een nacht weken in een oplossing van zout en azijn voor een optimaal resultaat. Op deze manier kun je eenvoudig de vlekken verwijderen. Je moet ervoor zorgen dat hij volledig droog is om de groei van schimmel en meeldauw te voorkomen voordat je hem opbergt. Wikkel hem ook niet in een handdoek, want door het vocht kunnen kreukels ontstaan die moeilijk te verwijderen zijn. Het is beter om het extra vocht te absorberen met een pluisvrije doek. Je kunt je mokken in een afgesloten kast zetten om ze vrij van water te houden.