Pakhuis Roosendaal
Image default
Woningen

Verlichting in kleinere ruimtes

Soms kan het lastig zijn om voor kleinere ruimtes mooie maar ook functionele lampen te vinden. Hieronder leggen we uit hoe je middels schemerlampjes of staande lampen de beste keuze kan maken voor jouw kleinere ruimte. Zo kan deze misschien simpele keuze een groot verschil maken. Het is toch wel van persoonlijk belang om hier aandacht aan te besteden zodat je er een fijne ruimte van kan maken waar je graag tijd doorbrengt.

Waarom kiezen voor een booglamp?

De benaming zegt het al, er zit een boog in deze lamp. Een booglamp is een staande lamp die je in verschillende stijlen kan aanschaffen. Het fijne aan deze lamp is dat je deze op elke plek in de kamer op de grond kan plaatsen. Door de boog is het een perfecte manier om nog een extra meubelstuk eronder te plaatsen. Denk hierbij aan de bank, een mooie stoel of misschien wel een kast. Vaak hebben booglampen de bediening door een knop op de grond of een touchpad op de voet van de lamp zelf. De booglampen zijn er in verschillende kleuren, maten en materialen te krijgen. Zo vind je er altijd eentje die in jouw huisstijl erbij past.

Waarom kiezen voor een staande schemerlamp?

Schemerlampjes zijn een mooie toevoeging in een ruimte omdat deze vaak wat compacter zijn van maat. Ze zijn er ook in grotere versies te krijgen mocht je ervoor willen kiezen dat je 1 lichtbron hebt op bijvoorbeeld jouw tv-meubel of dressoir. Schemerlampen zijn er in verschillende soorten maten, materialen en kleuren te krijgen. Je kunt kiezen voor een simpele kleine lamp die echt als bijzet lampje gebruikt wordt maar je kunt ook kiezen voor een excentrieke eyecatcher. Dit is natuurlijk compleet afhankelijk van welke style je in huis hebt. Je hebt hele mooie simpele lampen maar ook van hout, rotan of metaal. Schemerlampen zijn in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Maar als je een kleine ruimte hebt waar al veel kleuren gebruikt worden kan je misschien beter kiezen voor een lamp in een meer neutrale kleur.

Keuzes maken of toch niet?

Zoals je leest zijn er veel mogelijkheden voor kleinere ruimtes om deze te verlichten. Je kunt een kijkje nemen op Lampentotaal om hun aanbod eens te onderzoeken. Dan zal je zien dat er heel veel mogelijkheden zijn om van jouw kleine ruimte een klein paleisje te maken. Iets wat compleet jouw persoonlijkheid uitstraalt en prachtig verlicht wordt. Natuurlijk hoef je niet perse een keuze te maken tussen een booglamp of schemerlampje je kan deze ook prachtig combineren met elkaar.