Pakhuis Roosendaal
Image default
Woningen

3 tips om de beste lamp voor je huis te kiezen

Of het nu gaat om verlichting of de stijl van de lamp, soms is het lastig om een goede en mooie lamp te kiezen. Je wilt dat de lamp een bepaalde sfeer geeft of dat hij goed past bij de rest van de ruimte. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je de perfecte lamp vindt? Je kunt kijken naar een specifieke stijl. Bijvoorbeeld een industriële hanglamp zwart voor in je woonkamer. Hier volgen 3 tips om je te helpen een perfecte lamp te kiezen.

Ruimte

Voordat je een lamp gaat kopen moet je natuurlijk weten in welke ruimte de lamp komt te staan. Stel je wilt een rotan lamp, dan is het slim om van tevoren te weten wat voor formaat je nodig hebt. Wanneer je een kleine ruimte hebt, is een klein formaat handiger. Hierbij is het ook slim om te denken aan het doel van de lamp. Is het om de ruimte te verlichten? Om een sfeer te creëren? Of is het om te kunnen lezen en werken? Wanneer je weet waar je naar op zoek bent, maakt het de zoektocht stukken makkelijker. Als je op zoek bent naar een bedlamp hoef je niet meer te kijken naar hanglampen en andersom natuurlijk ook. 

Verlichting

Wanneer je al verlichting hebt, is het verstandig om hier rekening mee te houden. Ga je de bestaande lampen vervangen of zijn de nieuwe lampen een toevoeging? Je kunt rekening houden met de kleur van het verlichting. Heb je warme kleuren of koele kleuren? Wil je een lamp met een andere kleur om het contrast te verhogen? Ook kun je rekening houden met de stijl. Sommige mensen vinden het belangrijk dat hun lampen bij de rest van de woning passen. Denk aan het materiaal of de kleur van lamp. Misschien kun je dezelfde lampen halen zodat ze matchen. 

Stijl

Als je ruimte een specifieke stijl of thema heeft, is het leuk om een lamp te nemen die hier bij past. Als je het lastig vindt om een stijl te benoemen kun je kijken naar de kleuren. Neem een lamp in dezelfde kleur of kies ervoor om een lamp met een neutrale kleur te nemen. Neutrale kleuren passen bijna overal bij. Ook kun je kijken naar het materiaal van de lamp. Wil je glas, hout, metaal of iets anders? Als je wel weet wat voor stijl je interieur heeft, kun je een lamp in dezelfde stijl nemen. Enkele voorbeelden zijn Bohemien, traditioneel en industrieel.