Pakhuis Roosendaal
Image default
Auto's en Motoren

Welke type automaten gebruikt Audi?

Welke type automaten gebruikt Audi? Ben je benieuwd naar de verschillende soorten transmissies die Audi in hun auto’s gebruikt? Als een van ’s werelds meest toonaangevende automerken staat Audi bekend om zijn uitstekende techniek en geavanceerde functies. De keuze van de transmissie is een belangrijk aspect bij het kiezen van een nieuwe auto, aangezien het direct van invloed is op de rijervaring. In dit artikel bespreken we de automatische transmissies die Audi aanbiedt. Benieuwd? Lees dan verder!

Conventionele automaat

De conventionele automaat, die ook wel bekendstaat als de automatische transmissie met een koppelomvormer, is een veel gekozen optie bij Audi-modellen. Met dit systeem kun je soepel schakelen zonder gedoe. Dankzij het hydraulische systeem verloopt het schakelen moeiteloos, wat zorgt voor een comfortabele rijervaring. Vergeet niet om regelmatig je automaat te laten spoelen. Kijk even wat de automaat spoelen kosten zijn en zet er geld voor opzij. Dit is namelijk erg belangrijk om de levensduur van de Audi te verlengen.

Multitronic

De multitronic transmissie wordt voornamelijk gebruikt in Audi-modellen met voorwielaandrijving. Wat deze transmissie uniek maakt, is het gebruik van een continu variabele transmissie (CVT). In plaats van traditionele versnellingen past de multitronic zich continu aan, wat resulteert in een soepele acceleratie en een effici├źnter brandstofverbruik. 

S tronic

De S tronic transmissie, ook wel bekend als een dubbele koppeling transmissie, biedt het beste van twee werelden: het gemak van een automatische transmissie en de controle van een handgeschakelde versnellingsbak. Met zijn twee onafhankelijke koppelingen kan de S tronic snel en soepel schakelen zonder dat je de kracht van de aandrijving verliest. Dit resulteert in een sportieve rijervaring met snelle acceleraties en responsieve prestaties. Als je van een dynamische rijstijl houdt, dan is de S tronic jouw perfecte match.

Tiptronic

De tiptronic transmissie combineert het gemak van een automaat met de mogelijkheid om handmatig te schakelen. Je kunt schakelen zonder een koppelingspedaal te gebruiken. Met schakelpaddles aan het stuur of de versnellingspook kun je zelf de controle nemen. Of je nu in de bergen rijdt of gewoonweg wilt genieten van een sportieve rijervaring, de tiptronic geeft je de vrijheid om te schakelen zoals jij dat wilt. Nu ken jij de 4 automaten van Audi!