Pakhuis Roosendaal
Image default
Auto's en Motoren

BMW X3 tweedehands

Je vindt een BMW X3 tweedehands bepaald niet op elke hoek van de straat. Eigenaren van de BMW X3 doen maar moeilijk afstand van hun auto, en als er al eens een occasion op de markt komt dan is de auto vaak zo weer onderweg naar een nieuwe eigenaar. Wie dus een tweedehands BMW X3 wil, moet de markt zeer scherp in de gaten houden.

Tweede X-model van de Duitse autogigant BMW

De BMW X3 is het tweede X-model van BMW en het staat in de boeken genoteerd als een 5-deurs SUV. De BMW X3 werd in 2003 geïntroduceerd. Met succes overigens. De eerste generatie van de BMW X3 was beschikbaar in drie benzinemotoren en twee dieselmotoren. De tweede generatie van de BMW X3, die dienst deed tot 2017, was beduidend groter en zuiniger dan de eerste uitvoering, Ook werden extra functionaliteiten aan de auto toegevoegd in de vorm van bijvoorbeeld elektrische stuurbekrachtiging en BMW’s Dynamic Driving Control. Ook de derde generatie van de 5-deurs middelgrote SUV van BMW is weer verfijnder dan zijn voorganger en de prestaties zijn eveneens weer beter. Ondertussen houdt de BMW X3 overigens de concurrentie met de Land Rover Freelander en de Mercedes GLK en de Audi Q5 meer dan prima vol. Met speels gemak zelfs.

En dat start je auto niet

En toch kan het zomaar gebeuren dat je op zomaar een dag de mededeling auto start niet moet doen. Dat kan iedereen in elke auto gebeuren. Je doet die melding tegenwoordig bij voorkeur tegen de RoadGuards, een collectief van honderden automonteurs. Doorgaan zijn ze na je belletje binnen dertig minuten bij je om je snel te helpen. Een abonnement is niet nodig, je betaalt gewoon rechtstreeks aan de monteur en vervolgt je weg. Daarmee is het inschakelen van pechhulp onderweg veel meer toegankelijk geworden.