Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Beste karpermolen

 

 

Als je wil vissen op grote karpers zul je gebruik moeten maken van een goede vismolen. Dit is enorm belangrijk, omdat grote karpers heel veel kracht hebben en een simpele vislijn gemakkelijk kunnen breken. Zeker als de hengel wat dunner is, komt er te veel spanning op de lijn en de hengel te staan, waardoor de karper het gevecht zal winnen. Met een vismolen ben je er zeker van dat er niet te veel spanning komt op de vislijn en de hengel. Doormiddel van de “slip” die in de vismolen zit, zal de molen niet te straks staan en zal de molenspoel terugdraaien in hoeverre dat nodig is voor de juiste spanning aan de lijn. Je kunt de spanning zelf bijstellen met een knop om deze strakker of juist minder strak te zetten.

 

Grootte van de karpermolen

 

Ten eerste is het aan te raden om bij aankoop van een karpermolen te kijken naar de dikte van de molen zelf. In de meeste gevallen geeft een dikke molen al aan dat de kwaliteit ook beter is. Daarnaast is ook het materiaal van de molen enorm belangrijk. De slip is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de molen zelf, maar de molen moet zeker zelf ook sterk zijn. Dit komt omdat de spanning van de lijn zijwaarts komt te staan, dit is anders dan bij de meeste molens en daarom is de kwaliteit van de molen zo belangrijk. Je moet er dus zeker van kunnen zijn dat de molen genoeg kracht heeft om een grote karper het water uit te krijgen zonder dat er iets breekt. Het is niet precies te controleren welke molen nou het beste is,  Daarom is het verstandig om voor een dikke molen te gaan, om er van uit te kunnen gaan dat de molen goed is.

 

 

Kwaliteit

Het belangrijkste aan de vismolen is de slip en daarop wordt ook de kwaliteit bepaald. De slip is het belangrijkste onderdeel en hier wordt het meeste aandacht aan besteed ook door ontwikkelaars en producenten. Zij willen de slip continu verbeteren om de totale kwaliteit van de vismolen beter te maken.

https://www.sportvisgigant.nl/