Pakhuis Roosendaal
Image default
Woningen

Voordelen van Scandinavische bedden ten opzichte van andere soorten

Scandinavische bedden zijn boxsprings. Dit zijn de meest geavanceerde, hoogwaardige bedden op de markt. Ze zijn anders dan traditionele boxsprings omdat ze zijn gemaakt van meerdere lagen materiaal in plaats van slechts één, en al die afzonderlijke lagen zijn belangrijk voor een goede nachtrust. De boxspring zelf is slechts de onderste laag; het is in wezen een groot houten platform. De tweede laag is gemaakt van schuim met een hoge dichtheid dat je lichaam ondersteunt terwijl je ligt. De derde laag is gemaakt van katoen en wol, waardoor je koel blijft terwijl je slaapt, zodat je geen zweetvoeten krijgt. De laatste laag is een waterdicht membraan dat het vocht weghoudt van je matras, zodat hij langer meegaat. Om meer te weten te komen over Scandinavische bedden, volgen hieronder hun voordelen ten opzichte van traditionele bedden.

Ze bevorderen een goede slaaphouding

Ten eerste bevorderen Scandinavische bedden die je in beddenwinkels zoals Beddenzaak Putten kunt vinden een goede slaaphouding. Bij een traditionele boxspring heeft de gebruiker de neiging om schuin te slapen, met het hoofd hoger dan het lichaam. Dit komt doordat de hogere zijkanten van de matras ervoor zorgen dat de slaper die kant op rolt. Het resultaat is een nek die zich verkeerd uitstrekt, wat onvermijdelijk leidt tot pijn in je nek maar ook in  je rug en schouders. Scandinavische bedden elimineren dit probleem door ervoor te zorgen dat de gebruiker op een vlakke ondergrond slaapt.

Ze zijn milieuvriendelijk

Ten tweede zijn Scandinavische bedden milieuvriendelijker dan andere bedtypes. Omdat ze van hout zijn gemaakt, is er geen materiaal (bijv. schuim) nodig om hun binnenkant op te vullen en hun gewicht te verhogen, wat weer meer energie zou vergen om ze te transporteren en te produceren.

Ze zijn hygiënisch

Ten derde zijn Scandinavische bedden hygiënischer dan andere bedtypes. Een Scandinavisch bed heeft een betere ventilatie dan andere bedden, waardoor de hoeveelheid huisstofmijt wordt verminderd. Zo voorkom je dat je het bed te vaak moet verschonen.

Ze zijn strak en veelzijdig

Ten slotte hebben Scandinavische bedden een strakker ontwerp dan een traditionele combinatie van boxspring en matras. Ze zijn klein genoeg om in krappe ruimtes in de buurt van muren of andere meubels te passen, wat veel mogelijkheden biedt voor kleine woonruimtes of mensen met heel weinig meubels. Zelfs als je veel ruimte over hebt, is het altijd een goed idee om je vloeroppervlak beter te benutten. Je kunt je bed ook op wielen laten zetten, zodat je het gemakkelijk uit de weg kunt schuiven als je meer ruimte nodig hebt.