Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Werken bij de overheid is leuk

Werken bij gemeente wordt door veel jongeren gezien als een saaie baan met weinig toekomst perspectief. Een baan bij de overheid wordt gezien als stoffig en hiërarchisch. Klopt dit beeld eigenlijk nog wel en is er door de jaren heen niet veel verandering geweest? Een baan bij de gemeente is niet zo snel de eerste gedachte van vele jongeren. Toch heeft bijna elke gemeente in Nederland een te kort aan jongeren die hun later moet opvolgen. In deze blog gaan we je vertellen waarom het werken bij de Nederlandse gemeente toch leuk kan zijn.

Bijdragen maatschappij

Werkzaam zijn bij de overheid zorgt ervoor dat je een bedrage levert aan de Nederlandse Maatschappij. Vaak worden er argumenten gegeven zoals: Bij de gemeente hebben ze een 9 tot 5 mentaliteit of bij de gemeente gaat alles veel trager en niet te vergeten dat het zweet van een ambtenaar zeldzaam is. Helaas zijn die argumenten die niet gelden. Overheidsinstanties doen er alles aan om het land draaiende houden. Als ambtenaar ben je er niet om zo veel mogelijk winst te behalen maar om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Je kan bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage leveren uit het dorp of stad waar je geboren bent. Het werken bij een gemeente zorgt er direct voor dat je jouw eigen stad ondersteunt.

Overgang van hiërarchie

Vroeger heerste er bij overheidsinstanties een hiërarchie. Daarom is het voor veel jongeren zo onaantrekkelijk om aan de slag te gaan bij de overheid. Gelukkig is de overheid bezig om dit probleem op te lossen en wordt er veel gedaan aan reorganisatie.  Er wordt een nieuwe manier van werken geïntroduceerd. Als je nu solliciteert op vacatures gemeenten, kan jij zelf bijdrage leveren aan dit nieuwe systeem. Al die aannames die je had over de overheid zijn allemaal gebaseerd op een oude werkwijze.

https://professionalpartners.nl/