Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Vrachtwagens zijn een aanwinst, geen gevaar

Vrachtwagens zijn niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld: er gaat geen moment op de snelweg voorbij zonder dat je minstens één vrachtwagen ziet rijden. Onze economie kan dan ook helemaal niet zonder: het is het meest gebruikte transportmiddel voor transportbedrijven om goederen van punt A naar punt B te brengen en zorgt ervoor dat de winkels altijd bevoorraad zijn en we altijd onze boodschap kunnen doen, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over eventuele lege schappen.

Ondanks dat we niet zonder kunnen en vrachtwagens zo belangrijk zijn, hoor je verreweg de meeste mensen regelmatig over ze klagen: zo zouden vrachtwagens zorgen voor files doordat ze elkaar zelfs tijdens de spits inhalen waardoor niemand er meer langs kan, of zorgen ze voor gevaarlijke situaties in kleine straatjes en bij stoplichten omdat ze geen volledig overzicht hebben van wat er zich achter de vrachtwagen afspeelt: de zogenoemde dodehoek.

Waar deze klachten vroeger wellicht gegrond waren, is dit tegenwoordig niet meer het geval: op veel knelpunten en drukke snelwegen is het inhalen door vrachtwagens niet langer toegestaan. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk voor de bestuurder om goed te overzien wat er achter zijn vrachtwagen gebeurd. Naast extra spiegels is ook de camera van www.vanzwitserland.nl een relatief nieuw middel wat voorkomt dat een vrachtwagen een fietser of voetganger achter zijn vrachtwagen over het hoofd ziet.

Deze achteruitrijcamera’s worden steeds populairder. De technologie zorgt er immers voor dat er minder ongelukken gebeuren en ook zijn de prijzen van deze camera’s gedaald, terwijl de kwaliteit juist omhoog gegaan is. Zo kan je op www.vanzwitserland.nl een breed aanbod aan camera’s vinden, speciaal ontworpen voor vrachtwagens.

De dode hoek is dus zo goed als verleden tijd. De volgende keer dat je achter een vrachtwagen staat kan je gerust even zwaaien: de bestuurder heeft je immers zeker gezien!

http://www.vanzwitserland.nl/