Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Theorie vormt het fundament voor een heftruckopleiding

Grondige instructies van de theorie en praktijk is noodzakelijk voor de veiligheid van de werkomgeving. Alle medewerkers die een heftruck (willen gaan) besturen moeten voorzien zijn van grondige instructies van de theorie en praktijk. De werkgevers zijn hiervoor verantwoordelijk, dit hebben de ARBO-wet en verzekeraars besloten. Echter is het moeilijk vast te stellen of de instructies grondig genoeg zijn. Dit valt echter te bewijzen door middel van de theorie en praktijk examen, hiermee kan namelijk een heftruckcertificaat mee verkregen worden. Met een heftruckcertificaat heeft u voldoende bewijs dat zowel de werkgever als de werknemer er ontzettend veel aan heeft gedaan om de veiligheid met betrekking van de heftruck op de werkvloer te waarborgen. Het heftruckcertificaat heeft een geldigheid van vijf jaar, na deze vijf jaar kan je een herhalingscursus voor de heftruck theorie en praktijk doen. Daarna wordt er een heftruck-examen afgenomen, met het certificaat dat je dan bemachtigt kan je weer vijf jaar veilig werken met een heftruck.

De verhouding tussen de theorie en praktijk van een heftruck

Met een theorie-examen weet je echter onvoldoende om een heftruckcertificaat te kunnen bemachtigen. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat de heftruck met voldoende praktijk ervaring wordt bestuurd, dit wordt in combinatie gedaan met voldoende kennis over de theorie van de heftruck. Tijdens de heftruckopleiding zal dus eerst het praktijk gedeelte aan de orde komen, gevolgd door het theorie gedeelte. Afsluitend wordt er een praktijk- en theorie-examen afgenomen, wanneer deze met een voldoende is afgesloten, dan ontvangt de werknemer een heftruckcertificaat. Dit certificaat is vijf jaar lang geldig.

Thuis leren

Voor enkele opleiding is het mogelijk om thuis de theorie te leren. Tijdens de opleidingsdag besteden we dan alleen aandacht aan de praktijk. Dit is ideaal wanneer u tijd wilt besparen, liever alleen aan zelfstudie wilt doen of u iets meer tijd nodig heeft.

http://www.blomopleidingen.nl/