Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Verhuizen: Met deze 4 tips gaat het soepel!

 

Met deze 4 tips kun je de verhuisdozen correct verpakken en het verhuizen makkelijk maken. Zodat je bezittingen het transport naar je nieuwe huis zonder vervelende schade overleven.

Verhuizen tip 1: de juiste verhuisdozen te gebruiken

Natuurlijk kun je ook verhuizen met oude bananendozen uit de supermarkt. Echte verhuisdozen bieden echter een aantal voordelen die de extra kosten waard kunnen zijn:

  • Ze hebben een uniforme grootte en kunnen daarom gemakkelijk worden gestapeld.

  • Ze kunnen beter worden gedragen door middel van zijgrepen.

  • Ze kunnen meer gewicht dragen met ten minste twee lagen golfkarton en een versterkte bodem.

  • Je beschikt vaak over gedrukte velden voor de etikettering.

  • Verhuisdozen hebben veel voordelen ten opzichte van bananendozen uit de supermarkt.

Als je oude verhuiskratten van de laatste verhuizing wilt gebruiken, controleer dan of de kratten nog steeds goed zijn. Vooral vocht zorgt ervoor dat karton sneller scheurt.

Hoeveel dozen je nodig hebt hangt af van het aantal mensen, de grootte van de leefruimte en de duur van je verblijf in het oude huis. Als vuistregel: bereken één doos per vierkante meter woonoppervlak. Verhuisdozen zijn verkrijgbaar in bouwmarkten en bij veel verhuisbedrijven. Je kunt ook bewegende kratten lenen. Dit kan goedkoper zijn en beschermt het milieu.

Verhuizen tip 2: pak de juiste spullen op het juiste moment in

Wat pak je eerst in en wat komt er pas kort voor de verhuizing in de dozen terecht? In principe moet je eerst dingen inpakken die je zelden of nooit in het dagelijks leven gebruikt. Start je zoektocht in de kelder of op zolder. Trouwens, je kunt weggooien. Alles wat je meebrengt of doneert aan de vuilnisbelt hoeft niet met je mee te gaan. Je kunt ook vroeg seizoensgebonden kleding inpakken. Wie heeft er een winterjas nodig in de zomer of een zwembroek en slippers in de winter? Als je meerdere soorten serviesgoed hebt, pak dan het tweede en derde servies vroeg in.

Verhuizen tip 3: verpakking dozen vol

Verpak de dozen vol en laat geen lege plekken achter. Ten eerste heb je minder dozen nodig en ten tweede bescherm je de doos tegen uitpuilen. Je vult lege ruimtes met vulmateriaal, zoals pakpapier. Let op: Krantenpapier als vulmateriaal is gratis, maar de inkt van de printer zal een beetje vlekken vertonen.

Pak zware dingen naar beneden en lichte dingen naar boven. Een doos mag niet meer dan 20 kilogram wegen, zodat de doos en de drager het gewicht kunnen dragen.

Verhuizen tip 4: niet te volle dozen verpakken

Als je de verhuisdozen te vol verpakt, kun je de dozen niet meer op elkaar stapelen in de vrachtwagen. Pak de dozen niet te vol. De dozen kunnen alleen op elkaar gestapeld worden in de verhuiswagen als het deksel van de doos goed gesloten kan worden. Verpak als laatste iets plat in de doos, vermijd scherpe voorwerpen aan de bovenkant van de doos, zodat de uiteinden niet onder het gewicht van de kartonnen dozen die er op liggen doordringen.