Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Overweegt u een cosmetische ingreep?

Wanneer u overweegt om een cosmetische ingreep te laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een borstvergroting, liposuctie of een ooglidcorrectie bovenoogleden moet u aan een aantal dingen denken. Om teleurstelling te voorkomen is een goede voorbereiding essentieel. De Nederlandse Vereniging voor Plastisch Chirurgie waarschuwt namelijk voor een grote variëteit aan klinieken en dokters binnen de plastische chirurgie. Om ervoor te zorgen dat u de beste en een weloverwogen keuze maakt is het belangrijk dat u nadenkt over een aantal aspecten. De kans op een teleurstelling wordt daarmee een stuk kleiner.

De vijf punten waar u in ieder geval over na moet denken zijn:

  • Bedenk goed welk resultaat u wilt zien of welke verandering u verwacht. Als u dit voor ogen heeft kunt u het ook beter uitleggen aan de arts.
  • Beoordeel waar en door wie u zich wilt laten opereren. Hier mag u best even de tijd voor nemen, want het uitzoeken van de juiste kliniek en arts is erg belangrijk. Door ervaringen van anderen te lezen kunt u de keuze beter maken.
  • Bespreek uw verwachtingen met de plastisch chirurg. Erg belangrijk, want als de chirurg niet helemaal duidelijk heeft wat u wilt, kan het resultaat misschien tegenvallen.
  • Neem dan ook bedenktijd naar het consult. Zo’n operatie is best een drastische ingreep, dus u hoeft ook niet na één nachtje slapen te beslissen. Neem rustig de tijd, bespreek het eventueel met bekenden en neem dan een weloverwegen beslissing.
  • Kies bewust. Het is bijvoorbeeld handig om te weten of de nazorg is inbegrepen en wat u precies krijgt voor uw geld.

Als u overweegt om een cosmetische operatie te ondergaan is het van belang om na te gaan over wat u precies wilt en waarom u dit wilt. Bekijk de verschillende methodes om uw doel te bereiken. Dit hoeft niet per se chirurgisch zijn. Als u alle opties op een rijtje heeft en bovenstaande punten bent langsgelopen kunt u gerust een beslissing nemen.

http://faceland.nl