Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Raam kapot verzekering

Glas werd in het verleden gezien als luxe middel. Vroeger werd zelfs aan de hand van het aantal ramen dat er in een huis zijn bepaald hoeveel belasting je moest betalen. Mensen met veel geld lieten dus vaak huizen bouwen met veel ramen. Door middel van de ramen kon je aan andere mensen laten zien dat je veel geld had. Mensen die geen geld hadden lieten vervolgens huizen bouwen waar weinig ramen in zaten. Gelukkig is door de jaren heen dit wel veranderd. Maar nog steeds kan het heel duur zijn om ramen in je huis te laten zetten. Vooral als je niet verzekerd bent kan dit hoge kosten met zich meebrengen.

Wanneer je een verzekering afsluit is het handig om te kijken of je tegen glasschade verzekerd bent. Een glasverzekering is een onderdeel van de woonhuisverzekering. Het is belangrijk om goed te onderzoeken of het glassoort binnen de desbetreffende verzekering zit. Het kan namelijk zo zijn dat de glassoort er niet onder valt. Vaak hebben glas in lood of gebogen glas vaak een andere soort verzekering nodig.

Als een raam kapot gaat bij iemand anders door jou toedoen. Kun je de kosten die je daar hebt veroorzaakt claimen door middel van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Door middel van deze dekking kun je de kosten die zijn gemaakt vergoed worden. Wanneer er spraken is van opzet, dan kan dit natuurlijk niet.

Bij glasschade is het belangrijk om je verzekering in de gaten te houden die je hiervoor hebt afgesloten. Het is belangrijk om te weten of je glasschade gedekt wordt. Wanneer je dan glasschade ondervindt is het belangrijk om goed de situatie in kaart te brengen door middel van foto’s. En deze zo snel mogelijk naar de verzekering te sturen. Vervolgens kan je een glaslegger bellen die vaak binnen een uur ter plekken kan zijn om het glas te herstellen.

https://www.glasned24.nl