Pakhuis Roosendaal
Image default
Bedrijven

Inspiratie voor het samenstellen van een fotowand

Wil jij je interieur een nieuwe glans geven? In dat geval kan het leuk zijn om een mooie fotowand samen te stellen. Dit is tegenwoordig namelijk zeer populair en het brengt dan ook verschillende voordelen met zich mee. Een fotowand samenstellen kan echter best pittig zijn. In onze webshop kun je gelukkig prachtige voorbeelden vinden. Maar wat zijn algemene zaken waar je rekening mee moet houden bij het samenstellen van de fotowand? In dit artikel geven wij enkele tips.

Kies eerst de stijl

Voordat je een fotowand gaat samenstellen, is het van belang om voortijdig al bezig te gaan met de specifieke stijl. Op basis daarvan ga je namelijk de verschillende posters aankopen. Als je dit andersom gaat doen, dan zit er geen consistentie in de fotowand. Er zijn verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor een specifiek thema gaan. Misschien ben je een groot liefhebber van de natuur en wil jij daar allemaal prachtige foto’s van. Of je bent een groot liefhebber van dieren. Naast de ‘inhoud’ van de fotowand moet je ook nog rekening houden met de specifieke kleuren. De foto’s moeten bij elkaar passen, maar de gehele fotowand uiteraard ook bij je interieur.

Hang je huis niet te vol

Een prachtige fotowand samenstellen kan erg verslavend zijn. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, dan zal je al snel zien dat je steeds verder gaat. Toch is het aan te raden om je huis niet helemaal vol te hangen. Anders wordt het namelijk veel te druk. Een volle ruimte is bovendien slecht voor de concentratie. Het wordt dan een stuk drukker in je hoofd.

Hierboven hebben wij twee belangrijke tips gegeven, maar uiteraard zijn er nog meer zaken waar je aan kunt denken. Mocht je bepaalde vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Dit artikel betreft een samenwerking met DESENIO.