Pakhuis Roosendaal
Image default
Bedrijven

De voordelen van een grote houten kerstboom

Ben je op zoek naar iets anders dan een standaard kerstboom? Wil je graag je huis voorzien van de kerstsfeer zonder de nadelen van een echte kerstboom? Kies dan voor een indrukwekkende grote houten kerstboom! Deze variant wordt namelijk geheel kant-en-klaar geleverd en is zonder moeite in het huis te plaatsen. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van een houten kerstboom te benoemen. Je voorkomt er bijvoorbeeld mee dat je maandenlang overal naalden tegenkomt. In dit blog bericht willen we je dan ook graag meer vertellen over de houten kerstboom.

Haal zonder veel rommel de kerst in huis

Het is een grote ergernis voor veel mensen die de kerst in huis willen halen. Na een aantal dagen begint de kerstboom zijn naalden al te verliezen. Eindstand: Het gehele jaar blijf je naalden in huis terug vinden. Daarnaast is het natuurlijk een groot gedoe om de kerstboom in huis te krijgen en hem vervolgens ook weer weg te doen. Hoewel een echte kerstboom er wellicht leuk uit kan zien, is het totaal niet praktisch. Een goed alternatief hiervoor is de houten kerstboom. Hiervoor hoef je namelijk niet bang te zijn dat hij veel rommel achterlaat als je hemt opruimt. Daarnaast kun je hem gemakkelijk het volgende jaar weer gebruiken, waardoor je ook niet steeds op pad hoeft te gaan om een nieuwe kerstboom uit te zoeken.

Een mooie kerstboom in grote en kleine ruimtes

Een indrukwekkende kerstboom is natuurlijk altijd gewild. Dit past helaas niet altijd in ieder interieur. Het is dan ook vaak een opgave om een kerstboom te vinden die perfect past in je interieur, zonder dat je iedere boom op moet meten. Het grote voordeel van een houten kerstboom is dat hij altijd past. Je kunt dan ook gaan voor een indrukwekkende grote houten kerstboom, maar ook de kleinere varianten zijn erg leuk voor je interieur. Een steigerhouten kerstboom van ongeveer 150 centimeter kan dan ook perfect zijn voor jouw woonkamer. De vorm van de boom lijkt dan ook precies op een echte kerstboom, maar je hebt niet de nadelen van het kleiner knippen van de boom.

De keuze tussen een houten kerstboom of kunstkerstboom

Natuurlijk kun je ook de keuze maken voor een kunstkerstboom. Deze worden gemaakt van plastic en moeten veel lijken op een echte kerstboom. Het is echter niet zo dat de kerstboom van plastic ook daadwerkelijk veel lijkt op een echte kerstboom. Nadat je de kunstkerstboom namelijk een of meerdere keren gebruikt, laat hij gebreken zien. Zo kan de kleur grouwer worden en gaat hij vaak kapot bij het op en afbouwen. Hier hebben we dan ook nog niet eens de verlichting bij gerekend. Deze komt namelijk vaak vast te zitten in de kerstboom als je hem wilt ruimen. Tot slot is de kunstkerstboom ook erg slecht voor het milieu. Er komt namelijk enorm veel CO2 vrij bij het maken van de kerstboom van plastic. Bij een houten kerstboom heb je dit probleem helemaal niet!

De kerstboom versieren met attributen

Natuurlijk wil je tijdens de kerstdagen niet missen om de boom te versieren. In veel gezinnen is dit dan ook de start van de kerstperiode en wordt het uitbundig aangepakt. Met een houten kerstboom wordt dit dan ook zeker niet vergeten. Het voordeel is echter dat het veel gemakkelijker is om een houten kerstboom te versieren. In tegenstelling tot een echte kerstboom zal de houten kerstboom niet zwakker worden. Hierdoor zullen alle versieringen veel gemakkelijker in de boom blijven hangen. Tevens kun je de kerstboom ook met veel meer attributen versieren. Niet alleen kerstballen, slingers of lichtjes kunnen in de boom geplaatst worden, ook verschillende beeldjes of kaarsjes kunnen in de boom staan. Dit komt omdat het hout een vlakke kant heeft waar een gewicht gemakkelijk op kan staan. De houten kerstboom is dan ook zeker een eye catcher voor uw interieur.

De houten kerstboom voor een mooie kerst

Het doel van een kerstboom is natuurlijk duidelijk: hij moet er voor zorgen dat uw interieur er uit ziet als de kerst. Met een houten kerstboom is dit dan ook erg gemakkelijk te verwezenlijken. Omdat de boom in verschillende kleuren beschikbaar is, kun je hem geheel stijlen naar je eigen smaak. Je kunt dan ook al je attributen gemakkelijk in de boom kwijt. Daarnaast kun je ook je eigen creativiteit de loop laten. Een keuze die je bijvoorbeeld kunt maken is om het hout een kleur te geven. Zo kun je hem perfect combineren met meubels in de kamer. Daarnaast kun je er ook erg leuk teksten op zetten die jouw kerst kunnen verbeteren. Een kerstboom met spreuken is dan ook zeer uniek en geeft een extra dimensie aan de kerstdagen!

Geen onderhoud nodig aan de kerstboom

Tot slot wil je natuurlijk voorkomen dat je iedere dag de kerstboom moet verzorgen. Wanneer je voor een echte kerstboom kiest, is het van belang dat je de boom verzorgd. Een houten kerstboom heeft dit natuurlijk niet. Je hoeft hem enkel gemakkelijk op te zetten en te versieren. Meer komt er niet aan te pas. Heb je toch liever een andere stijl? Dan kun je hem gemakkelijk verplaatsen in de kamer of anders versieren. Bij een echte boom gaat dit veel moeilijker. Wanneer je hem na een tijdje wilt verplaatsen, zullen er namelijk veel naalden uitvallen. Dit probleem voorkom je dan ook direct met de aanschaf van een houten kerstboom.