Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Haardstellen voor de veiligheid

Haardstellen bestaan uit meerdere gereedschappen waarmee je de kachel kan bedienen.Dit houd in dat je het vuur groter of kleiner maken. De meeste tools zijn bedoeld om je handen niet te verbranden, maar ook om te zorgen dat het vuur goed blijft branden.

Het uiterlijk

Naast de handigheid van een haardstel is het ook fijn als deze goed past bij de rest van je kamer. Daarom zijn deze verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Van een zwarte haardset tot aan RVS en van een staande tot aan een hangende haardset. Er is voor ieder wat wils. Wil je toch liever het gereedschap netjes opbergen in een kastje, dan kun je er ook voor kiezen om het gereedschap los te kopen.

De onderdelen van een haardstel

Een standaard haardstel bestaat meestal uit de volgende drie onderdelen:

Vuurtang: De vuurtang een grote tang met soms aan het einde een afplatting. Met deze tang kun je gemakkelijk houd in de kachel leggen of brandend hout in de kachel verplaatsen, zonder je handen te verbranden.

De pook of por ijzer: Met de pook kun je het hout verschuiven en uit elkaar halen. Dit met als doel dat het hout meer zuurstof krijgt en hierdoor beter gaat branden. Let op dat je pook lang genoeg is, dit is van belang bij een groter vuur.

Asblik en veger: Dit onderdeel werkt hetzelfde als een veger en blik echter is deze bestand tegen hoge temperaturen. Met het asblijk en veger veeg je het as nabij de openhaard gemakkelijk op. Op deze manier houd je de rest van de kamer schoon.

Voor een grote keuze uit haardstellen ben je bij airxlshop.nl aan het juiste adres. Dus zoek niet verder en kies de haardset die bij jou past.