Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Buitenhout verven

Hout verven dat (deels) buiten staat is erg belangrijk. Door dit te doen zorg je er namelijk voor dat de levensduur van je hout sterk verlengd wordt. Het onderhouden van je hout om de zoveel tijd wordt dan ook sterk aangeraden. Er komt heel wat voorbereidingswerk te pas wanneer je je houten oppervlak wil verven. Wanneer je klaar bent met je hout voorbereiden op het verfwerk, kan het echte werk beginnen. Eerst moet je natuurlijk je verf bestellen en dan kun je aan het werk. In dit stappenplan lees je hoe je aan de slag kan gaan met het verven van je hout.

Als eerste na alle voorbereiden breng je een laag grondverf aan. Hiervoor zal je een speciale buitenverf moeten gebruiken. Deze buitenverf zal bij voorkeur een hoog vullend vermogen moeten hebben. Let er ook op dat je kwasten gebruikt die voor buiten bestemd zijn. Wanneer je de eerste grondverf laag hebt aangebracht, kun je pas echt de kleine oneffenheden goed zien. Deze oneffenheden kun je opvullen met plamuur en vervolgens dicht kieren met een goede acrylaatkit. Nadat je dit hebt gedaan is het de bedoeling dat je de eerste laag lichtjes opschuurt. Dit zorgt namelijk voor een gladde ondergrond voor de volgende laag. Soms is het noodzakelijk om een tweede laag grondverf aan te brengen. Als je bijvoorbeeld een ondergrond hebt met een felle kleur die je af wil dekken of slecht onderhouden hout hebt dat vochtig is, heb je een tweede laag grondverf nodig. Ook deze tweede laag moet je lichtjes opschuren voordat je verder gaat met de volgende stap.

Na de grondverf kun je de laklaag aanbrengen. Zorg er hierbij voor dat je de verf met de houtnerf mee aanbrengt. Wees ook zeker niet zuinig met je verf, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat je de verf niet zo dik aanbrengt dat het gaat druipen. Na deze eerste laklaag laat je de verf drogen. Wanneer de laag compleet droog is, schuur je het weer lichtjes op. Tot slot kun je nog een laatste laklaag aanbrengen.

https://www.moosefarg.nl/