Pakhuis Roosendaal
Image default
Bedrijven

Een wikkel maken moet zorgvuldig

Wanneer je koek of snoep koopt zit dit vaak in een plastic verpakking. Om koek zit vaak een wikkel die precies past om de rol koek. Ook is hier dan een handige manier in verwerkt om de rol koek te kunnen openen. Een wikkel maken voor koek of een ander doeleind kun je gemakkelijk doen op maat. 

Ontwerpen van een wikkel

Allereest is het belangrijk bij een wikkel maken dat er een goed ontwerp voor wordt bedacht. Eerst maak je namelijk een ontwerp waar jouw logo op komt te staan. Ook moet er daarbij nagedacht worden over de vorm van de wikkel die je gaat maken. Als de inhoud van de wikkel namelijk rond loopt, verschuift daarmee ook je logo. Het maken van een wikkel is nog niet zo eenvoudig als gedacht. Naarmate je een goed ontwerp hebt getekend, wordt deze eerst uitgewerkt op een wikkel. De wikkel wordt gemaakt als proef en kan daarna nog veranderd worden voordat de wikkel wordt doorgevoerd in de fabriek. Een wikkel maken dien je zorgvuldig te doen. Je wil namelijk voorkomen bij een wikkel maken, dat je meerdere proefwikkels moet produceren. 

Wikkel maken in fabriek

Uiteindelijk heb je na een paar keer een proefwikkel te hebben gedrukt, eindelijk de wikkel gemaakt die jij wilde hebben. Nu kan de wikkel die je hebt gemaakt naar de fabriek, hier wordt de maat van de wikkel helemaal ingesteld op de inhoud van jouw product. Een wikkel maken gaat dus in meerdere stappen. Eerst ontwerp je de wikkel, dan test je de wikkel en dan produceer je de wikkel. Na productie wordt de wikkel om de inhoud van jouw product heen geplaatst. Alles gebeurt bij een bedrijf. Een wikkel maken is lastig, maar met de juiste hulp en kennis kun je de wikkel snel maken en jouw product gaan verkopen.