Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

5 tips voor bij je verhuizing

Verhuizen is van niemand een hobby, maar je kunt het jezelf wel een stuk gemakkelijker maken door het slim aan te pakken. Hieronder hebben we 5 tips voor je verzameld die de verhuisstress moeten wegnemen.

Begin op tijd

Ruim op tijd beginnen met inpakken scheelt al de helft. De kunst is om elke dag een aantal dozen in te pakken zodat je niet alles in één keer hoeft te doen.

Kleding in vuilniszakken

Je kleding stuk voor stuk uit de kast halen, opvouwen en in een doos stoppen klinkt als veel werk. En dat is het ook, want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Door een vuilniszak om je kleding te hangen en de hangers vervolgens bij elkaar te binden hang je ze na het verhuizen heel gemakkelijk weer in de kast. Neem daarvoor wel stevige vuilniszakken, met het oog op knappen of scheuren van de zak.

Elektrische apparatuur in originele verpakking

Waardevolle elektrische apparatuur kan je het best verpakken in hun originele verpakking, mits je deze natuurlijk nog hebt. Heb je deze niet, wikkel de apparaten dan in een deken of laken en pak het in een doos. Zorg daarbij dat de apparatuur stevig vast zit en niet kan gaan schuiven. De bekabeling pak je apart in en label je zodat je na de verhuizing ook nog precies weet wat waarvoor dient.

Breekbare spullen inpakken

Glazen en servies zijn nu eenmaal breekbare spullen die met een verhuizing heel gemakkelijk kapot kunnen gaan. Echter is daar een hele simpele oplossing voor. Handdoeken zijn namelijk het perfecte inpakmateriaal voor je dure servies, en beiden moeten ze mee naar je nieuwe woning. Dit geldt ook voor glazen, deze bescherm je heel gemakkelijk met een paar sokken. Vul de doos verder wel op tot alles geen kant meer op kan, want door schuiven kunnen je spullen alsnog breken.

Maak gebruik van een opslagruimte

Om te zorgen dat uw spullen niet in de weg staan tijdens de verhuizing, kan het een idee zijn om al ver van tevoren te beginnen met inpakken en je spullen naar een opslagruimte te brengen. Hierdoor staan je spullen niet in de weg en verhuis je ze snel van één locatie naar je nieuwe woonruimte.

http://www.bloxopslag.nl/opslagruimte/