Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Werkloosheid en de staat van de economie

Economie is voor velen een lastige tak van wetenschap. Het is namelijk erg abstract. Er komen allemaal mechanismen bij kijken die we niet kunnen zien en daardoor voor velen erg lastig te begrijpen zijn. Maar we snappen allemaal de basis. Gaat het goed met de economie, dan is er veel geld om uit te geven en is er veel werk. Gaat het slecht met de economie, dan is er veel werkloosheid en zijn er veel mensen die niet genoeg verdienen om veel geld uit te geven. Simpel gezegd; in een tijd van economische groei zijn er veel vacatures gemeenten. In een tijd van recessie is er slechts de schuldhulpverlener vacature die open staat, omdat daar nu veel meer vraag naar is.

Maar welk proces ligt hier nou precies achter? Nou, in een tijd van economische groei trekt de economie weer aan. Het vertrouwen van de consument in de economie stijgt weer. Hierdoor zal de consument meer geld gaan uitgeven. Er komt dus weer meer vraag binnen bij de producent. Om aan deze vraag te voldoen, wordt de productiecapaciteit weer verhoogd en zijn er dus meer werknemers nodig om tegemoet te komen aan de hogere vraag. De vraag naar meer werknemers is natuurlijk hetzelfde als vacatures. Mensen gaan deze functies vervullen en de werkloosheid zou dus dalen. Meer mensen krijgen dus een inkomen, dus kunnen ze ook weer meer uitgeven.

In een tijd van recessie stokt de vraag naar producten weer. Door een verminderde vraag, moet de productiecapaciteit naar beneden voor het bedrijf om nog rond te komen. Dit doen ze, door mensen te ontslaan. Op deze manier wordt er dus bezuinigd. Dit betekent dat de werkloosheid dus weer stijgt en minder mensen een inkomen hebben. Hierdoor zullen ze nog minder vragen naar producten. Dit is dus een vicieuze cirkel waarin de economie belandt.

https://professionalpartners.nl/