Pakhuis Roosendaal
Image default
Woning en Tuin

Interieurbeplanting: Tips voor het creëren van een wintertuin

De wintertuinen kunnen worden beschouwd als echte groene toevluchtsoorden in het huis. De kleine ruimte, gepland met geselecteerde planten, versterkt het milieu, maakt de plaats koeler, vochtiger en zorgt voor ontspanning.

Het concept van interieurbeplanting ontstond in Europa, in landen waar de koude en sneeuw het voor planten onmogelijk maakten om in de open lucht te overleven. De enige manier om het groene welkom van de planten te verkrijgen, zelfs in de winter, was ze binnen te houden, beschermd tegen de lage temperaturen.

Wilt u daar in uw huis een wintertuin aanleggen? Bekijk dan alle tips die we hebben gescheiden om u te helpen.

 

 

Interieurbeplanting – Soorten wintertuin 

U kunt uw wintertuin op twee manieren aanleggen. De eerste is onder een doorschijnend deksel dat de doorgang van het licht mogelijk maakt, noodzakelijk voor de ontwikkeling van planten.

De andere manier is om een open ruimte in het plafond te laten, waar de planten niet alleen licht, maar ook ventilatie en zelfs regenwater kunnen ontvangen. In dit geval is het echter belangrijk dat er een zijdelingse bescherming is, zodat het milieu niet wordt beïnvloed door regen, wind en kou.

Onbedekte wintertuinen zijn ook geschikt voor snelgroeiende soorten zoals bomen.

 

Waar de wintertuin aan te leggen

Er is geen specifieke plaats voor de aanleg van een wintertuin. U bent volledig vrij om het te creëren waar u maar wilt, of het nu in de woonkamer, in de keuken, in de slaapkamer of zelfs in de badkamer is. Het belangrijkste is dat de wintertuin is in een omgeving waar het kan worden genoten en gewaardeerd zo veel mogelijk, naast, natuurlijk, om de ideale omstandigheden voor volledige ontwikkeling te ontvangen. De meeste mensen geven er echter de voorkeur aan om de wintertuin te maken in een plaats van co-existentie, zoals de woonkamer of eetkamer, maar dit is geen absolute regel.

 

Hoe kan ik de wintertuin maken

De wintertuin kan worden gemonteerd op een plaats waar de planten direct op de grond worden geplaatst of u kunt ervoor kiezen om een wintertuin met alleen potten te monteren. Dit varieert afhankelijk van het type plant dat in de tuin zal worden gebruikt en de lichtomstandigheden en ventilatie van de gekozen locatie.

Heeft u meer ruimte beschikbaar, dan kan de wintertuin nog steeds rekenen op waterfonteinen of zelfs een kleine vijver. Een andere tip is het gebruik van houten banken, hangmatten en schommels om de plaats nog gastvrijer en comfortabeler te maken. En ten slotte, sluit de wintertuin af met stenen en grind die helpen vocht te absorberen.

Bekijk de prachtige mogelijkheden van interieurbeplanting!