Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Leer verven!

Huh, wat een vreemde titel. Verven kunnen we allemaal al vanaf de eerste groep op de basisschool toch? Of wie weet heb jij nog een prachtig exemplaar van de ‘peuterschool’. Nee, daar gaat het niet over. Verven kunnen we allemaal. De een wat beter dan de ander, maar vooruit. We hebben het hier over het verven van leer, of leder. Over het verven van schoenen of laarzen. Of bijvoorbeeld je portemonnee. Soms kunnen deze producten ook wel een nieuw likje verf gebruiken, maar dat doe je meestal niet met de waterverf van de peuterschool. Voor de eigenwijzen onder ons: het kán wel, maar succes ga je er niet mee behalen. Leer verven gaat met speciale verf.

 

Bij het verven van leer is het belangrijk dat je de juiste volgorde aanhoudt. De spullen die je nodig hebt zijn als volgt. Een schone pluisvrije doek, een goed schoon penseel, wat ‘preparer en deglazer’ voor vooraf en wat ‘finisher’ voor de nabewerking. Uiteraard heb je goede leerverf nodig en een set latex wegwerphandschoenen is ook aan te raden. Een schone verfbak wil ook helpen.

 

Het leer moet goed schoongemaakt worden. Hiervoor is de preparer en deglazer. Er mag geen vuil of vet meer op de laars (laten we een laars als voorbeeld nemen) zitten, want anders gaat de verf op termijn afbladderen. Dat wil je niet hebben. Schud de verf goed vooraf. Breng het daarna laagje voor laagje aan. Begin met een klein penseel op een stukje oppervlak dat het minst opvalt. Zo kan je checken of de verf op het leer het gewenste resultaat geeft. Ga zeker niet te snel te werk en breng de verf steeds in dezelfde richting aan. Maak het leer optioneel af met een finisher. Leer verven is met de juiste middelen en wat geduld een fluitje van een cent. Ga jij je eigen suede laarzen verven?

https://www.leerverfshop.nl/