Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Voldoende opslagruimte Amsterdam een droom die werkelijkheid wordt

Voldoende opslagruimte in Amsterdam blijft vaak iets waarvan je alleen maar kunt dromen. Echter dankzij Opslagman kan ook die droom werkelijkheid worden. Als je klein behuisd bent, is opslagruimte in je eigen woning hard nodig. Zo’n opslagruimte extern is dan meer dan slechts een ruimte waarin je iets opslaat.

Opslagruimte Amsterdam, tussenoplossing of voor een lange tijd?

Er kunnen allerlei redenen aan ten grondslag liggen waarom je op zoek bent naar een opslagruimte in Amsterdam of waar dan ook in Nederland. Bijvoorbeeld omdat je momenteel een verandering in je leven doormaakt. Misschien sta je wel op het punt te gaan verhuizen, of lig je in een scheiding. Misschien moet je wel verhuizen omdat je van baan bent gewisseld en wat dichter bij je werk wilt wonen? Misschien zoek je geen opslagruimte voor jezelf maar voor je ouders die kleiner willen gaan wonen of gaan verhuizen naar een bejaardentehuis? Wat de reden ook is, er is altijd sprake van een situatie, waarin men snel en praktische oplossingen nodig heeft – en voor bepaalde tijd spullen wenst op te slaan. En dit komt tegenwoordig vaker voor dan in het verleden. De reden hiervan is dat mensen te maken hebben met een toenemende mobiliteit: mensen veranderen vaker van baan, partner of woonplaats dan in het verleden. Twee jaar in het buitenland werken of de wereld rondreizen maakt nu deel uit van vele biografieën. In het verleden had men een levenslange partner, een levenslange baan en vaak een levenslange woning. Dat is steeds minder het geval. Je zit tegenwoordig veel vaker in een overgangsfase. Dat verklaart waarom steeds meer mensen tussentijdse opslag nodig hebben.

Emotionele redenen

De luchtvochtigheid in alle opslagruimtes van Opslagman is prima geregeld, de ruimtes zijn dag en nacht beveiligd en de netheid is goed. Op die manier zullen de spullen die je bij hen in bewaring geeft geen beschadigingen oplopen. Dat is zeker fijn wanneer mensen langdurig de spullen van hun overleden ouders willen opslaan. Het is niet atypisch dat je als zoon of dochter hun persoonlijke bezittingen het liefst nog jarenlang wilt bewaren. De emotionele afstand tot de spullen wordt echter met de tijd steeds groter. En op een gegeven moment komt er dan toch een moment waarop je beslist: Nu is het niet langer de moeite waard om huur te betalen voor opslag.