Pakhuis Roosendaal
Image default
Home / Moving and Relocating

Verschillen tussen krullend en steil haar

Er komt veel verzorging kijken bij het hebben van krullend haar. Je moet namelijk van alles doen om ze een beetje te onderhouden, zodat ze optimaal kunnen krullen. Voor veel mensen is dit een groot probleem, want vooral mensen met ouders die geen krullen hebben. Veel mensen denken namelijk dat er niet zo’n groot verschil zit tussen de verzorging van steil haar en mensen met krullend haar. Niks is minder waar. Er zitten grote verschillen tussen de manieren waar op dit moet gebeuren.

Dit begint al bij het wassen van het haar. Iemand die steil haar heeft, zal de vaker doen dan iemand met krullen. Dit komt omdat vet haar zichtbaarder is bij iemand met steil haar en omdat krullend haar beschadigd raakt van te vaak wassen. Daarnaast moet je als iemand met krullen oppassen met welke shampoo je gebruikt. Waar sulfaten erg goed zijn voor steil haar, omdat dit het haar versterkt, is het minder positief voor mensen met krullen. Mensen met krullen zullen hiervan namelijk ervaren dat hun krullen inzakken en ze dus minder duidelijk zijn.

Daarnaast zit er een verschil in of er wel of niet geborsteld moet worden. Als steil haar klit, wordt er al snel een borstel tevoorschijn getoverd om dit te veranderen. Bij krullend haar kan dit niet, omdat de krul hiermee kapotgemaakt wordt en het haar erg pluizig zal worden. Krullenbollen zullen dus anders om moeten gaan met het klaarmaken van het haar voor de dag. Dit kan gedaan worden door een verzachtend product in het haar te knijpen.

Daarnaast hoeft er met krullend haar minder snel naar de kapsalon in delft gegaan te worden. Dit komt omdat krullend haar minder snel lijkt te groeien, omdat de krul lengte wegneemt. Daarnaast zijn fouten van de kapper minder goed te zien. Waar iemand met steil haar de beste kapper delft moet bezoeken, kan iemand met krullen het haast zelf doen.

https://www.onekappers.nl