Pakhuis Roosendaal
Home / Moving and Relocating

Als je haar maar goed zit

Het perfecte haar is voor iedereen anders, maar een ding is zeker, als je haar niet goed zit voel je je zelf ook minder goed. Vandaar de uitdrukking als je haar maar goed zit. Vaak wordt hier mee bedoeld dat wanneer je haar goed zit je je zelf ook beter voelt. Het hebben van een bad hairday is daarom ook verschrikkelijk en je zal altijd zien dat dit op de meest slechte momenten uitkomt.

Maar haar is niet alleen voor de sier om het maar zo te zeggen het heeft ook weldegelijk een functie. Zo heeft haar als hoofdfunctie het isoleren van het lichaam tegen koude temperaturen en bij sommige tegen warmte. Het lichaamshaar van mensen heeft eigenlijk een onbekende functie dit komt voornamelijk door het feit dat we zodanig weinig haar hebben dat het ons niet kan warm houden tegen de kou. Dit zal waarschijnlijk door de evolutie komen en door de komst van kleden waarmee we onszelf warmhouden.

Iedereen heeft een andere haar kleur, dit heeft te maken met de genen die zijn mee gegeven tijdens het baren van het kind. Per haarkleur worden vaak vele verschillende feitjes gegeven, of het echt altijd even waar is is maar de vraag. Vaak wordt er namelijk gezegd dat mensen met blond haar over het algemeen wat minder intelligent zijn. Ook zeggen ze dat de mensen met rood haar het minst aantal haren heeft, degene met zwart haar hebben juist weer de meeste haren.

Maar niet iedereen is altijd gezegend met een bos haar, bij de ene blijft het haar langer vol dan bij de andere. Per dag verliest men ook gemiddeld 100 haren, maar ach gemiddeld hebben we toch zo’n 110.000 haren op ons hoofd en groeit er altijd weer nieuw haar, tenzij je kalende bent. Naarmate je ouder wordt is het ook zo dat je haar dunner wordt en uiteindelijk ook minder wordt. Daarom kan er gedaan worden aan een haaruitvalbehandeling. Daarnaast kan ook gekozen worden voor een volumeverliesbehandeling.

http://www.clinic63.nl/