Pakhuis Roosendaal
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je wilt weten over muurcirkels

Een nieuwe trend op het gebied van interieur is decoraties in vormen zonder hoeken. Eén van de decoraties die op deze trend aansluiten, zijn muurcirkels. Deze decoratie die helemaal naar wens zijn te personaliseren, zijn geschikt voor iedere ruimte in huis. In dit artikel vertellen we je alles wat je wilt weten over muurcirkels, van de voordelen tot tips voor het kiezen van de perfecte muurcirkel voor aan jouw muur.

Muurcirkels: wat zijn dat?

De enige uiterlijke gelijkenis die alle muurcirkels hebben, is dat het een type muurdecoratie in de vorm van een cirkel is. Verder bepaal je de uitstraling van een muurcirkel helemaal zelf met alle mogelijkheden tot personalisatie. Zo zijn muurcirkels te verkrijgen in diverse vormen, materiaalsoorten en opdrukken naar wens. Wat betreft opdruk kun je denken aan zelfgemaakte afbeeldingen, unieke ontwerpen en illustraties. De ronde vorm van deze decoratie voegt een unieke esthetiek aan jouw interieur toe, waardoor de decoratie onmiddellijk de aandacht trekt.

4 grootste pluspunten van muurcirkels

Het kiezen voor een muurcirkel als wanddecoratie brengt vier grote voordelen met zich mee:

  1. Persoonlijke uitstraling: de ronde vorm van de decoratie is als een speels element tussen alle rechte lijnen en hoeken, en het dient als blikvanger aan de muur. De ronde vorm zorgt voor een visuele aantrekkingskracht die vierkante of rechthoekige decoraties minder hebben.

  2. Optie tot personalisatie: doordat muurcirkels naar wens zijn te personaliseren, past de decoratie in ieder interieur en valt het altijd in de smaak. Onder meer bij Topdoek kun je muurcirkels bestellen die je van start tot finish zelf kunt ontwerpen.

  3. Eenvoudige installatie: het ophangen van muurcirkels is een koud kunstje en kan op vele manieren. Dit maakt de muurcirkels een ideale keuze voor iedereen die het interieur zonder moeite wil aankleden.

  4. Allround decoratie: de drie hiervoor genoemde voordelen dragen bij aan de veelzijdigheid van dit product. Van woonkamer tot keuken en van slaapkamer tot kantoor, de muurcirkels passen in elke ruimte en bij iedere interieurstijl.

Zo kies je de perfecte muurcirkel

Voor het kiezen van de perfecte muurcirkel voor jouw interieur kunnen we je vier tips meegeven.

Denk na over de ruimte

Het is verstandig om van tevoren na te denken over de kamer waarin je de muurcirkel wilt ophangen. Bedenk dan ook direct op welke manier je dit wilt doen en hoeveel ruimte er nog op de muur is. In een kleine ruimte kan een grote muurcirkel dé blikvanger worden, terwijl meerdere kleine muurcirkels een persoonlijke fotomuur creëren.

Kies het thema

Denk na over de sfeer die je in de ruimte wilt creëren en wat voor opdrukken hier het beste bij passen. Zijn dit natuurfoto’s, abstracte ontwerpen, vintage beelden of een gezinsfoto.

Persoonlijk ontwerp

Kies je voor een zelfgemaakte foto? Zorg er dan voor dat je een foto van hoge kwaliteit kiest voor het scherpste resultaat.

Formaat en ophangen

Nadat je hebt gevisualiseerd waar jouw decoratie moet komen te hangen en je een afbeelding hebt gekozen, is het tijd om het goede formaat te selecteren, en na te denken over hoe je de decoratie op wilt hangen. Indien gewenst, kun je direct een ophangsysteem bij jouw muurcirkels bestellen. Voor je het weet, heb je binnenkort een nieuwe en unieke decoratie aan de muur hangen.