Pakhuis Roosendaal
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je tegels voor je woonkamer?

Wat betekent je woonkamer voor jou? De woonkamer is over het algemeen het middelpunt van je hele huis. Het is waar je samenkomt als je vrienden op bezoek hebt of waar je ’s avonds tot rust komt met je gezin. Dat de woonkamer er mooi en uitnodigend uit moet zien, is vanzelfsprekend. Daarom zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van woonkamer tegels. Het is belangrijk om een ​​comfortabele sfeer te creëren bij het selecteren van tegels voor de woonkamer. Hoe kies je de tegels voor je woonkamer? Het kiezen van de juiste kleuren is van cruciaal belang om voor iedereen een aangename sfeer te creëren. Het is algemeen bekend dat de kleuren van de omgeving hun stemming beïnvloeden. Je woonkamer zou dan een kleurenplan moeten hebben dat is samengesteld uit rustgevende tinten. Bruin, beige, grijs en amber zijn enkele van de meest populaire kleuren die worden gebruikt in woonkamer tegels.

Hou je van de uitstraling van hardhout, ga dan voor houtlook tegels

Hardhouten vloeren zien er geweldig uit in de woonkamer, maar kunnen gemakkelijk bekrast raken en zijn moeilijk te onderhouden. Je kunt een tegel met keramisch hout effect gebruiken als je geniet van de schoonheid van hardhout, maar je niet wilt gestrest raken over de mogelijke problemen die het met zich meebrengt. Keramische houten tegels zijn extreem duurzaam en bestand tegen vocht en krassen. Dit zorgt ervoor dat je vloeren er lang mooi uit blijven zien. Echte houten vloeren zijn zachter en warmer dan kunsthout. Kunsthout kan ruw en ijskoud zijn. Keramische houtachtige vloeren zijn gemakkelijker te onderhouden dan echte hardhouten vloeren.

Over duurzaamheid en onderhoud

Duurzaamheid is een belangrijk kenmerk om rekening mee te houden bij het kiezen van tegels voor je woonkamer. Je vloeren zijn gevoelig voor schade door gevallen voorwerpen en gemorste vloeistoffen. Porseleinen tegels zijn altijd de beste keuze voor duurzaamheid op lange termijn. Porseleinen tegels zijn duurzamer dan traditionele keramische tegels en de meeste natuursteentegels. De duurzaamheid behoudt zijn oorspronkelijke uiterlijk voor een lange tijd. De meeste porseleinen tegels zijn vlekbestendig waardoor ze weinig onderhoud nodig hebben. Dit komt omdat de meeste porseleinen tegels voorgeglazuurd of verzegeld zijn, wat de porositeit van het oppervlak vermindert. Koop geen dure tegels om mee te pronken. Uitglijden en kleine ongelukjes zijn waarschijnlijker op een tegelvloer. Houd ook rekening met de behoeften van je gezin voordat je de juiste tegel voor je woonkamer kiest. Zorg ervoor dat je je woonkamer tegels bij vertrouwde winkels koopt.