Pakhuis Roosendaal
Image default
Aanbiedingen

Oprijplaten voor jouw aanhanger: alles wat je moet weten

Ben jij in het bezit van een aanhanger? Dan is het handig als je ook een oprijplaat hebt. Een oprijplaat zorgt ervoor dat jij makkelijker spullen kunt laden en lossen. Denk hierbij vooral aan grote en zware spullen, zoals machines. Er zijn allerlei verschillende oprijplaten. Wij vertellen je hier graag meer over. Benieuwd? Lees dan snel verder! 

Het materiaal

Er zijn drie soorten materialen waar oprijplaten van worden gemaakt: aluminium, kunststof en staal. Erg belangrijk is dat het materiaal stevig is en veel gewicht kan tillen. Aluminium en kunststof oprijplaten zijn licht van gewicht en daardoor makkelijk vervoerbaar. Stalen oprijplaten zijn het zwaarst, maar ook het meest stevig van de drie. Een oprijplaat van staal is daarom ideaal voor het laden en lossen van zware goederen.

Soorten oprijplaten

Er zijn verschillende soorten oprijplaten. De meest gebruikte soort is de rechte oprijplaat. Deze kun je makkelijk opbergen en neemt weinig ruimte in beslag. De gebogen vorm wordt ook regelmatig gebruikt. Deze vorm is vooral handig om te gebruiken wanneer je lage machines en voertuigen moet laden en lossen. Met de gebogen oprijplaat zorg je ervoor dat er geen hoek ontstaat tussen het hoogste punt van de oprijplaat en de laadklep van de aanhanger.

Afmetingen

Naast dat er verschillende soorten en materialen oprijplaten verkrijgbaar zijn, zit er ook verschil in afmetingen. Bij het aanschaffen van een oprijplaat is het belangrijk dat je weet wat je wilt vervoeren. De oprijplaat moet namelijk breder zijn dan de wielen van het product dat je wilt vervoeren. Naast verschil in breedte zit er ook verschil in lengte. De optimale lengte van een oprijplaat is 3,5 keer de oprijhoogte van jouw aanhanger. Het is dus handig om de hoogte van de vloer van jouw aanhanger te meten, voordat je een oprijplaat koopt.

Bestel jouw oprijplaat gemakkelijk online

Ben je op zoek naar een oprijplaat voor jouw aanhanger? Neem eens een kijkje bij Aanhangwagendirect. Hier vind je oprijplaten in verschillende materialen, soorten en maten. Weet je niet welke oprijplaat jij het beste kunt aanschaffen? Laat je dan adviseren door de specialisten van Aanhangwagendirect. 

https://www.aanhangwagendirect.nl