Pakhuis Roosendaal
Image default
Aanbiedingen

Hoe traint u uw puppy op het plasmatje?

Hoe traint u uw puppy op het plasmatje?

Het gebruik van potjes (ook wel puppypads of plasmatjes genoemd) is een manier om uw puppy te leren waar het gepast is om naar het toilet te gaan. Natuurlijk is dit geen instinctieve activiteit, dus u zult uw puppy moeten trainen om een plasmatje te gebruiken. Consistentie is de sleutel tot deze trainingstechniek, die u vervolgens kunt gebruiken om uw puppy te leren uiteindelijk buiten op het potje te gaan. Een nieuwe puppy zindelijk maken kan moeilijk zijn als u niet weet wat u moet doen, maar er zijn verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uw puppy te helpen op het potje te gaan waar u dat wilt.

Een potje kiezen

Het idee achter het gebruik van een plasmatje is om uw puppy een zichtbare, consistente plek te geven om op het potje te gaan. U zult iets willen kiezen dat absorberend is, gemakkelijk op te ruimen en groot genoeg voor de rotzooi die uw puppy maakt. Honden van grote rassen kunnen zwaardere opties nodig hebben dan speelgoedrassen. Kranten, papieren handdoeken, stoffen handdoeken en in de winkel gekochte plasmatjes of binnen/buiten tapijtpotjes zijn allemaal opties.

Kranten en papieren handdoeken kunnen rommelig zijn en moeilijk op te ruimen nadat uw puppy erop geplast heeft, maar ze zijn goedkoop. Doekjes zijn absorberend, maar moeten regelmatig worden gewassen, en uw puppy zal er waarschijnlijk op proberen te kauwen als een deken of een speeltje. In de winkel gekochte plasmatjes zijn de populairste optie vanwege hun absorptievermogen, de grootte en het gemak waarmee ze kunnen worden weggegooid. Als u van plan bent om uw kleine hond te trainen in het gebruik van het potje binnenshuis, dan zijn speciaal voor honden ontworpen binnen/buitentapijtpotjes goede opties.

Laat uw puppy kennismaken met de potjes

Laat uw puppy de door u gekozen plasmatjes hond zien en besnuffelen. Dit helpt hem te wennen aan het nieuwe item, zodat hij er niet bang voor is tijdens het potje. Laat uw puppy op het potje lopen terwijl u een consequent commando herhaalt dat u tijdens het potje wilt zeggen, zoals “ga op het potje”.

Anticiperen wanneer uw puppy op het potje gaat

Tijdens de potjestraining moet u uw puppy in de buurt houden, zodat u kunt anticiperen wanneer hij op het potje gaat. Er zijn een paar belangrijke momenten en gedragingen waar u op moet letten, zodat u kunt anticiperen dat uw puppy moet plassen of poepen:

Puppy’s poepen meestal na het slapen, eten, drinken en spelen. Nadat uw puppy een van deze dingen heeft gedaan, kunt u hem ongeveer 15 minuten later oppakken en op het potje leggen, in afwachting dat hij moet plassen of poepen.

Als uw puppy op de grond begint te snuffelen in plaats van te spelen of op een speeltje te kauwen, is dat een goed teken dat hij op het potje moet. U moet hem oppakken en op het potje zetten als hij dit begint te doen. Uw puppy moet misschien om de twee tot drie uur op het potje. Maak er een gewoonte van om uw puppy om de paar uur naar het plasmatje te brengen.

Uw puppy belonen

Lof en traktaties doen wonderen bij puppy’s. Als uw puppy op het potje gaat, moet u hem onmiddellijk prijzen. Dit kan verbaal op een opgewonden toon, door uw puppy te aaien of door hem een speciale, zachte traktatie te geven die alleen voor het potje is gereserveerd.

Wees consequent

Houd uw puppy aan een regelmatig schema. Zo kunt u gemakkelijker anticiperen op het moment dat uw puppy op het plasmatje moet.

Zeg elke keer hetzelfde commando.

Houd het potje op dezelfde plaats totdat uw puppy uit zichzelf naar het potje gaat. Zodra uw puppy weet wat hij op het potje moet doen, kunt u het langzaam dichter bij de deur of buiten zetten, waar u wilt dat uw puppy uiteindelijk zonder het potje naar het toilet gaat.

Te vermijden trainingsfouten

Moedig uw puppy niet aan om aan het potje te trekken of erop te kauwen, erop te eten of ermee te spelen. Dit kan uw puppy verwarren over het doel van het plasmatje. Verplaats het potje niet totdat uw puppy weet waar het voor dient en er consequent op gaat zitten. Zorg ervoor dat u een traktatie vindt en gebruikt waar uw puppy echt enthousiast over is. Dit helpt bij de training.

Problemen en gedragsproblemen

Als uw puppy niet op tijd op het potje komt, probeer het dan dichter bij de plaats te zetten waar hij gewoonlijk speelt of eet, en breng het dan langzaam dichter bij de deur als u hem uiteindelijk wilt leren buiten op het potje te gaan.

Als u problemen hebt om uw puppy in de gaten te houden en hij heeft ongelukjes wanneer u niet kijkt, probeer dan de volgende strategieën:

  • Doe een belletje aan zijn halsband zodat u kunt horen waar hij is.
  • Laat de riem aan zodat de puppy hem achter zich aan kan slepen, zodat u een spoor achterlaat dat u kunt volgen.
  • Overweeg uw puppy in een bench of oefenhok te doen om een dutje te doen, wat hem kan aanmoedigen om te janken als hij moet plassen, aangezien honden niet graag knoeien waar ze ook slapen.

Als uw puppy voortdurend lijkt te plassen, praat dan met uw dierenarts over mogelijke problemen die sommige puppy’s hebben.

Voor hondenproducten, ga naar happy animal.