Pakhuis Roosendaal
Image default
Beauty en verzorging

GLYCOLZUUR VERSUS. SALICYLZUUR: WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?

Salicylzuur en glycolzuur zijn beide krachtige korean skincare exfoliators die een problematische huid kunnen verbeteren. Beide bestrijden op regelmatige basis problemen zoals verstopte poriën, overtollige olie en mee-eters. Ze worden ook allebei beschouwd als alfahydroxyzuren (AHA), die zijn afgeleid van natuurlijke zuren die voorkomen in voedingsmiddelen zoals suikerriet, zure melk, citrusvruchten en azijn. AHA’s helpen de dode huidcellen aan de oppervlakte te verwijderen, vooral in het gezicht en de hals, zodat de jeugdigere cellen eronder tevoorschijn komen. Salicylzuur is eigenlijk een bètahydroxyzuur (BHA) in plaats van een AHA, maar het werkt nog steeds op dezelfde manier om droge, schilferige huid en vuil uit de poriën op te lossen. Deze twee zuren zijn echter niet gelijk: er zijn belangrijke verschillen die helpen bepalen welke het beste is voor uw huidtype.

Salicylzuur is een BHA (beta hydroxy zuur). BHA’s dringen diep door in de haarfollikels van uw huid en werken aan het uitdrogen van overtollig vet en dode huidcellen. Salicylzuur breekt de verbindingen tussen de cellen af om de poriën te ontstoppen en wordt vaak toegepast op de gecombineerde en vette huid om schade door de zon te minimaliseren en acne onder controle te houden/voorkomen. In lagere concentraties kan salicylzuur ook worden gebruikt om de gevoelige huid te helpen kalmeren.

Glycolzuur is een wateroplosbaar alfahydroxyzuur (AHA), afkomstig van suikerriet, en wordt gebruikt om de celvernieuwing te bevorderen. Met kleinere moleculen dan andere AHA’s zoals melkzuur of appelzuur, dringt glycolzuur gemakkelijk door in de huidcellen waardoor collageen wordt gestimuleerd en de verbinding tussen oude en dode huidcellen wordt losgemaakt. Om glycolzuur te begrijpen en hoe het uw huid ten goede kan komen, moet u eerst inzicht hebben in alfahydroxyzuren. Alpha hydroxy zuren zijn een groep van natuurlijke zuren gevonden in voedingsmiddelen die kunnen worden gebruikt als chemische exfolianten voor uw huid. Exfoliëren is het proces waarbij de bovenste lagen dode huidcellen van uw teint worden verwijderd om een stralende, gezond uitziende huid te onthullen. Naast glycolzuur zijn melkzuur en fruitenzymen gebruikelijke alfahydroxyzuren. Glycolzuur wordt al sinds het begin van de jaren negentig gebruikt in producten zoals COSRX, toen werd ontdekt dat het de tekenen van veroudering helpt te verminderen door de collageenproductie te stimuleren en de celvernieuwing te bevorderen. Het resultaat? Een gladde, mollige en jeugdig uitziende huid.

https://kocosmo.nl/