Pakhuis Roosendaal
Image default
Beauty en verzorging

Deze dingen doen wij verkeerd onder de douche

Douchen

Douchen, het klinkt vrij simpel. Je gaat er gewoon onder staan, een beetje shampoo, een beetje douchegel of body bar, nog wat andere persoonlijke hygiëne, afdrogen en je bent klaar. In principe is het ook vrij simpel, maar niet zo simpel. Je kan toch meer verkeerd doen dan je denkt. Deze dingen doen wij verkeerd onder de douche.

1. Je haarproducten niet goed uitwassen

Je haren wassen met shampoo en een conditioner bar gebruiken is in principe goed voor je haren, maar je moet het er niet in laten zitten. Als er zeepresten achterblijven in je haren, kan dit zorgen voor vet haar en jeuk. Dit is ook een van de oorzaken van puistjes en acne op je huid. Het is dus een stuk beter voor je haar en huid om de haarproducten die je gebruikt direct uit te wassen.

2. Te lang en te warm douchen

Een lekker lange, warme douche is heerlijk, zeker na een lange dag werken. Het is helaas echter niet goed voor je huid. Al helemaal als je last hebt van een droge huid, kun je beter wat korter en kouder douchen. Wanneer je te lang en te warm doucht droogt je huid enorm uit en kun je last krijgen van jeuk en rode plekken. Met ‘lang’ wordt vijftien minuten of meer bedoeld. Het is dus verstandig om de douche iets kouder te zetten en er wat eerder onder vandaan te stappen. Daar doe je, naast jezelf, ook het milieu een plezier mee!

3. Een verkeerd scheermesje gebruiken

Je zou het misschien niet snel denken, maar je kunt een verkeerd scheermesje gebruiken. Een scheermes kan namelijk te veel mesjes bevatten. Hierdoor komen ze te dicht op je huid te zitten en kan het voor irritatie gaan zorgen. Je kunt dan last krijgen van een droge, geïrriteerde huid. Het is beter om een scheermesje met maximaal één à twee mesjes te gebruiken.

4. Je haren droogwrijven

Dit is een erg veel gemaakte fout, je haren droogwrijven. Nadat je dit hebt gedaan voelt het voor jou misschien een stuk prettiger, maar je haren huilen. Als je haar namelijk nat is, is het een stuk kwetsbaarder dan normaal. Wanneer je het dan droog wrijft breekt je haar veel sneller en krijg je ook klitten. Het kan er ook erg droog en dood uit gaan zien. Het beste is om je haren in een handdoek te wikkelen en het natuurlijk te laten drogen. Ook is het beter om pas weer wat, zoals kammen of borstelen, met je haren te doen als het droog is.

5. Geen bodylotion gebruiken

Zeker als je vrij warm en lang doucht is de kans vrij groot dat je een wat drogere huid hebt. Om dit tegen te gaan is het verstandig om direct na het douchen bodylotion te gebruiken om je huid soepel en sterk te houden. Het is beter om dit te doen als je huid nog een beetje vochtig is, omdat je lichaam dan meer kans krijgt om de bodylotion op te nemen.