Pakhuis Roosendaal
Image default
Meubels

Hoe kies je stoelen voor je eettafel?

Er zijn vaak prachtige eettafels zonder stoelen. Laat je er echter niet van weerhouden om deze tafel aan te schaffen. Je kunt eenvoudig ergens anders passende stoelen kopen die goed bij de tafel passen. Deze stoelen moeten passen bij de grootte en stijl van je tafel. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een eettafelstoel. Welke dingen zijn dat? Lees hier verder!

Afmetingen

De afmetingen van je eettafel en stoelen moeten goed bij elkaar passen. De meeste eettafels variëren in hoogte van 70 tot 80 cm. Een hoogte van 80 cm komt het meest voor. Dit wordt gemeten vanaf de bovenkant van de tafel tot aan de vloer. Eetkamerstoelen hebben doorgaans een zithoogte tussen de 40 en 50 cm vanaf de bovenkant van de zitting tot aan de vloer. Het bereik voor de afstand tussen de zitting en het tafelblad is 20 tot 35 cm. De gemiddelde persoon vindt een afstand van 25 tot 30 cm het meest comfortabel, maar dit hangt af van de grootte van de persoon, de dikte van het tafelblad en de hoogte van het schort.

Arm- en rughoogtes

Zorg ervoor dat de bovenkanten van de armleuningen de onderkant van het tafelblad of schort niet raken of stoten als je eetkamerstoelen met armleuningen aan elk type tafel gebruikt. Het is mogelijk dat je niet dicht genoeg bij de tafel kunnen zitten om comfortabel te eten. Daarnaast zullen de armleuningen onvermijdelijk schade oplopen.

Stijl

Je tafel en stoelen moeten qua stijl of symmetrie vergelijkbaar zijn, maar hoeven niet exact bij elkaar te passen. Voor een uniek uiterlijk, kun je experimenteren met stoelen in verschillende kleuren die allemaal dezelfde vorm en stijl hebben. Kies het materiaal dat voor jou het meest comfortabel is. Sommige eetkamerstoelen zijn uitgerust met zwenkwielen voor een betere mobiliteit.

De beste plek om een ​​eetkamerstoel te kopen

Een van de beste plaatsen om een ​​eetkamerstoel te kopen is O-Form. Je kunt de catalogus online bekijken. Je kunt ook naar de winkel komen. Ze hebben namelijk zes vestigingen. Er ligt er dus zeker een bij jou in de buurt. De stoelen die je gaat kopen moeten passen bij je eettafel, en zij kunnen je daarbij helpen. Met minimaal 12 maanden garantie is er voor jou geen reden om elders een eetkamerstoel te kopen.