Pakhuis Roosendaal
Image default
Aanbiedingen

Heeft u een verzekering voor brandschade in huis?

Wanneer u niet verzekerd bent voor brandschade, dan zijn de gevolgen niet te overzien wanneer er daadwerkelijk sprake is van brand. Het kan voorkomen dat mensen zich niet verzekeren tegen brand omdat de verzekeringen hiervoor niet verplicht zijn. Om uzelf te verzekeren tegen brand in huis heeft u een opstalverzekering én een inboedelverzekering nodig. De opstalverzekering is de verzekering die u nodig heeft om de (nagel)vaste delen van de woning te verzekeren tegen brand. Denk aan de wanden en plafonds, maar ook de vastgelijmde vloer. Voor de losse spullen in huis is een inboedelverzekering nodig. Daarom raden wij aan om áltijd beide verzekeringen af te sluiten en het liefst ook bij een-en-dezelfde verzekeraar zodat er geen overlapping van de verzekeringen zijn waardoor u van het kastje naar de muur kunt worden gestuurd.

Bij brandschade heeft u meer rechten dan u denkt

Het is natuurlijk nooit te hopen, maar als een brand u overkomt, wat doet u dan? De brandweer komt langs en de verzekeraar wordt zo snel mogelijk ingeschakeld. U ontvangt uiteindelijk een vergoeding om de schade mee te herstellen, maar vaak is die vergoeding niet voldoende. Wat doet u dan? Soms wordt er een dure advocaat ingeschakeld om toch nog de juiste vergoeding voor de brandschade te ontvangen. Die advocaat kost natuurlijk ook behoorlijk wat, maar misschien denkt u dat dit uw laatste hoop is. Gelukkig, wij kunnen u vertellen dat dit niet zo is. Want wellicht heeft u er nog niet eerder van gehoord, maar u heeft recht op contra-expertise. Dit is een onafhankelijke schade-expert die de brandschade bij u komt beoordelen. Ruim de schade dus niet te snel, omdat er anders niets meer te verhalen valt bij uw verzekeraar. Laat uw verzekeraar de schade ook niet te snel ruimen totdat u tevreden bent met de aangeboden vergoeding voor de brandschade.

Uw recht op hulp is wettelijk vastgesteld

Het recht op een contra-expert staat opgeschreven in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Ook staat dit vermeld in de Nederlandse Wet. De redelijke kosten voor contra-expertise zijn gedekt in uw verzekering. De contra-expert van Schadeoplossing Nederland B.V. zorgt ervoor dat deze kosten altijd redelijk blijven zodat u er nooit een factuur van ontvangt. U kunt het dus eigenlijk zo zien dat u hulp ontvangt voor niets. U hebt hier immers al voor betaald in de premie voor uw verzekering tegen brandschade. Kortom, heeft u brandschade in huis opgelopen of misschien zelfs in uw bedrijf? Wacht dan niet te lang en schakel Schadeoplossing Nederland B.V. in. Er worden al snel belangrijke keuzes gemaakt die later lastig zijn terug te draaien. Vraag advies van een van onze medewerkers en bel 088 – 888 5000.

https://schadeoplossing.nl/brandschade