Pakhuis Roosendaal
Image default
Industrie

Voor elke inpakklus naar Kartonnage

 

Zowel voor particulieren als ook voor bedrijven is het handig om inpakken over te laten aan een bedrijf gespecialiseerd in Kartonnage. Es een keer wat inpakken kan natuurlijk zo, maar er wordt zoveel verstuurd per post, ook zeker gezien de enorme populariteit van bijvoorbeeld Marktplaats, dat een bedrijf in Kartonnage een oplossing kan bieden voor elk inpakprobleem. Er is ongelooflijk veel keuze in soorten Kartonnage, elk voorwerp, groot of klein, kan in principe vervoerd worden dankzij goed Kartonnage.

Van klein doosje tot enorm grote doos

Sinds ik ook actief ben in het verkopen via Marktplaats bewaar ik handige dozen en pakpapier. Vaak ontvang ik die omdat ik iets gekocht heb, en bewaar dan de verpakkingen die bij een bedrijf in Kartonnage vandaan komen. Er zit een heel verschil tussen de verschillende soorten karton. Soms zijn de kartonnen platen zo sterk dat ik ze bijna niet in stukken gesneden of gescheurd krijg. Vooral dat ribbelkarton is sterk en moeilijk te scheuren. Er zit ook altijd een bepaalde lucht aan. Maar er zijn zo ontelbaar veel soorten verpakkingen, er zijn gespecialiseerde bedrijven die niets anders verkopen dan verpakkingsmateriaal in de breedste zin van het woord.

Het nadeel van karton is dat het niet tegen vocht kan. Ik had es volle kartonnen verhuisdozen bij iemand in de garage gezet om later weer op te halen. Ik had er wel een pvc-kleed onder gedaan en achterlangs gevouwen, maar een aantal dozen waren toch doorgezakt. Vervelend, want in een paar dozen zat mijn dure servies. Gelukkig is alles heel gebleven doordat we op tijd het probleem zagen. En de kwaliteit van de dozen zal ook wel te wensen hebben overgelaten, ze waren in ieder geval niet duur. Vaak worden verhuisdozen weer te koop aangeboden, omdat ze nog best een verhuisrondje mee kunnen doen.