Pakhuis Roosendaal
Image default
Zakelijk

Is fulfilment verstandig voor een beginnende webshop?

Als je een webshop start dan weet je dat daar veel bij komt kijken. Het regelen van het beheer van de website, het regelen van de inkoop van producten en natuurlijk het verzending en bezorging van de producten. Maar het kan ook anders. Er is een manier om dit allemaal uit te besteden en dat is door gebruik te maken van fulfilment. Maar is dit verstandig voor een beginnende webshop? In dit artikel geven we antwoord op de vraag of fulfilment verstandig is voor een beginnende webshop.

Wat is fulfilment precies?

Fulfilment houdt in dat je als webshop eigenaar de opslag, verpakking en verzending van je producten uit handen geeft aan een fulfilment bedrijf. Dit bespaart de eigenaar van de webshop veel tijd en zorgen en geeft meer ruimte om zich te richten op andere belangrijke zaken.

Voor beginnende webshops kan dit een uitkomst zijn omdat er vaak nog geen ervaring is met het beheren van de opslag en verzending van producten. Het besparen van tijd geeft de mogelijkheid om meer aandacht te besteden aan andere zaken zoals marketing en klantenservice.

Een ander voordeel van fulfilment voor webshops is dat er minder investeringen nodig zijn in opslag en verpakking materiaal. In plaats daarvan betaal je een vast bedrag per verzonden product. Dit kan voordelig zijn voor beginnende webshops die nog niet veel orders hebben.

Een nadeel van fulfilment kan zijn dat je minder controle hebt over het verzendproces en de kwaliteit van de verpakking. Het is daarom van belang om goed te onderzoeken welk fulfilment bedrijf het beste bij jouw webshop past en wat de ervaringen zijn van andere webshops die gebruik maken van fulfilment.

Het kan ook zijn dat het voordeliger is om de opslag en verzending van producten zelf te regelen als de webshop maar een beperkt aantal producten verkoopt en weinig bestellingen heeft. De kosten van fulfilment kunnen in dit geval hoger uitvallen dan het zelf beheren van de opslag en verzending.

Tot slot

In onze conclusie kunnen we zeggen dat fulfilment verstandig kan zijn voor een beginnende webshop, maar het is belangrijk om goed te onderzoeken wat de beste optie is. Fulfilment kan veel voordelen hebben maar het kan ook duurder uitvallen dan het zelf beheren van de opslag en verzending. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welk fulfilment bedrijf het beste bij jouw webshop past en te kijken naar de ervaringen van andere webshops. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Surlogic.

 

https://surlogic.nl/