Pakhuis Roosendaal
Image default
Bedrijven

Een goede en deskundige assessment manager

Een goede assessment manager is een belangrijke pion binnen het bedrijfsleven. De Assessment manager is eigenlijk onmisbaar. Maar, wanneer spreekt u nou van een écht goede assessment manager? De Assessment manager heeft een belangrijke rol, daar hij invloed heeft op de loopbaan van een ander. Een assessment manager bepaalt immers of iemand geschikt blijkt voor een bepaalde functie of niet. Het is daarom van belang dat de assessment manager goed en deskundig is. Navraag in uw omgeving en u inlezen over het bedrijf waarvoor de assessment manager werkt, kan u duidelijkheid geven over de deskundigheid van de betreffende manager.

Wat doet een assessment manager?

Dat een assessment manager iets te maken heeft met een management functie omtrent assessments die afgenomen moeten worden, is eigenlijk al uit de term op te maken. Maar, wat houdt de functie nou concreet in? Wat doet een assessment manager precies? Een assessment manager is er om een assessment toe te passen in én aan te passen naar concrete situaties. Iedere functie vraagt immers om een andere profielschets en dus een aangepast assessment. Een assessment manager draagt er zorg voor dat middels een perfect assessment passend bij uw bedrijf de juiste mensen op de juiste plek terecht komen.

Het belang van een assessment

Wellicht vraagt u zich af waarom een assessment zo belangrijk is bij het werven van personeel. U kunt immers zelf precies inschatten welke mensen u wel of niet geschikt vindt voor een functie, toch? Absoluut. Echter, iemand kan in een sollicitatiegesprek dé perfecte kandidaat lijken, maar in een assessment kan vervolgens toch naar voren komen dat iemand helemaal niet geschikt is voor de functie. Een assessment samengesteld door de assessment manager specifiek voor uw bedrijf, is dus een perfecte aanvulling op uw huidige sollicitatieprocedure. Laat de assessment manager een goed assessment voor uw bedrijf samenstellen en vind de perfecte kandidaat voor de openstaande functie.