Pakhuis Roosendaal
Image default
Bedrijven

Waarom camerabeveiliging?

De installatie van camerabeveiliging in huis werd niet zo lang geleden beschouwd als een ingrijpende en dure onderneming. Dankzij de betaalbare en toegankelijke technologie weerhoudt niets je tegenwoordig om als huiseigenaar beveiligingscamera’s te installeren. Het installeren van bewakingscamera’s in je huis is om vele redenen een slimme zet.

1. Afschrikken van criminelen

Vaak is de aanwezigheid van een beveiligingscamera genoeg om inbrekers af te schrikken. De ervaring leert dat zij een woning eerst observeren voordat ze overgaan tot inbraak. Het is zeer waarschijnlijk dat criminelen afzien van hun inbraakpoging, wanneer ze merken dat het gebouw beveiligd is met videocamera’s.

2. Bijstand aan de politie

In gevallen waar beveiligingscamera’s inbrekers niet afschrikken, hebben ze toch nog nut: de inbraak wordt vastgelegd en deze beelden kunnen de politie helpen om de onverlaten te identificeren en op te sporen en je spullen terug te krijgen.

3. Kijken of je gezin veilig is

Wanneer je beveiligingscamera’s plaatst, bescherm je daarmee niet alleen je woning of pand. Deze apparatuur biedt namelijk ook de mogelijkheid om na te gaan of je kinderen veilig zijn, terwijl je aan het werk bent.

4. Vergeet je huisdieren niet

Veel mensen hebben dieren als hun huisgenoot. Wanneer je ze alleen thuis moet laten, kan dit op je gemoedstoestand inwerken. Vaak is het ook erg duur om iemand in te schakelen voor de zorg van je huisdier. Met een professioneel geïnstalleerd camerasysteem kun je gemakkelijk vanuit je werk controleren hoe het met je huisdieren gaat.

5. Verzekeringsuitkeringen

Wanneer thuis bij jou is ingebroken, dan dien je doorgaans een verzekeringsclaim in vanwege diefstal of vandalisme. En precies hier kan je high-definition beveiligingscamera een belangrijke rol spelen! Met de opnames kun je het incident op een heel gemakkelijke vastleggen en je verzekeringsclaim valideren.