Verzending via de post of koeriersdienst?

0 Comments

Pakhuisroosendaal

 

Het versturen van pakketten kan tegenwoordig op veel verschillende wijzen. Het ligt er maar net aan waar uw voorkeuren naar uitgaan bij het kiezen van de post of koeriersdienst. De hedendaagse webshops hebben grote assortimenten waardoor ze beide manieren hanteren.

Bij sommige producten bieden zij de klant de keuze hoe zij het willen vervoeren. Dit hangt af van factoren zoals het track and trace systeem wat alleen bij koeriersdiensten beschikbaar is. Natuurlijk speelt de kostenpost hier ook een rol in.

Formaat belangrijke factor

Het eerste waar naar gekeken wordt is de omvang van het te vervoeren product. Wanneer het object klein genoeg is om aan de postbode mee te geven is dat vaak de beslissendste factor. Dit komt met name omdat een verzending een stuk duurder wordt op het moment dat u een postorderbedrijf inschakelt.

Op de algemene voorwaarden pagina van Post NL kunt u terecht voor de volledige omschrijving van de regels voor het versturen van brieven en pakketten. Als u de ideale bescherming wilt geven aan al uw verzendingen via de post dan raden wij luchtkussen enveloppen aan. De bubbeltjeslaag beschermt uw goederen tegen schokken en stoten. Klein genoeg om in de brievenbus te passen en stevig genoeg om waardevolle producten te transporteren.

Besparen op kosten

Het verschil in kosten mag niet over het hoofd gezien worden. De pakketdienst heeft zo z’n voordelen boven de normale post, maar is een stuk duurder. Als bedrijven voor de keuze staan en beide opties zijn beschikbaar dan zijn ze vaker geneigd om te kiezen voor de post vanwege de kosten.

Het track and trace systeem is hier echter niet op van toepassing. De moderne webwinkels bieden dit dikwijls aan als optie aan de klanten. Hiermee kan de status van het vervoer gevolgd worden en via e-mails wordt de besteller op de hoogte gehouden en krijgt een geschatte tijd van aankomst.

Verbeteringen in de verpakkingen

De stijging in het aantal goederen die vervoerd moeten worden heeft geleid tot de verbeteringen in de verpakkingen. Ze moeten duurzamer, goedkoper en steviger gemaakt worden. De fabrikanten maken de luchtkussen enveloppen zo dat alles goed gescheiden kan worden. Dit maakt het uitermate geschikt voor de ontvanger die minder tijd kwijt is.